13hós a kisfiam, GYED-en vagyok vele. Úgy néz ki hogy kistesó lesz. Ilyen esetben dupla GYED fog járni?
Sziasztok!
Segítsetek legyetek kedvesek!
13 hós a kisfiam, lassan szerettem volna vissza menni dolgozni, de úgy néz ki hogy közbe szól az élet :)
Ugy néz ki jön a kistesó!!! :) Kérdésem az lenne, hogy az újabb terhességet jelezni kell a munkáltatónak? És hogy milyen ellátások járnak majd a kis jövevényre? Azt halottam hogy ilyen esetben dupla GYED jár majd, s ha nagyobbik után GYEST kapot a pici után pedig GYED-et. Igaz ez? És hogy másodiK gyermeknél is jár az egyszeri anyasági támogatás?
Előre is köszi a válaszokat!
Igen.
Én mondjuk 9 hónapos mellett lettem terhes, visszamentem pár hónapra dolgozni , kivettem 2 hónapnyi szabit és utána eljöttem újra szülni. Kaptam a gyed-et, mellette a fizetést, majd a táppénzt, aztán gyed+gyás, most gyed+gyed, majd lesz gyes+gyed és 9 hónapos korában a ksiebbnek visszamegyek újra. Akkor lesz gyes+gyed+munkabér.
Ha nem akarsz visszamenni, akkor is szokták javasolni, hogy 1 napra menj vissza, aztán táppénz szülésig, különben szülésig csak gyed-et kapsz, mást nem. Utána gyás+gyed, majd gyás+gyes, majd gyed+gyes fog járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!