Mennyi tgyás gyedre számíthatok ha gyes alatt születik a második baba?
Úgy tudom ugyanannyi lesz az ellátás,mint az előző babánál!
Én négy hónapig leszek GYES-en, utána születik a kistesó (nálatok ez több idő)....én is gondolkoztam rajta, hogy szabadság, majd táppénz....végül hagytam,mert bár még nem tudom vissza megyek-e oda, de ha mégis, nem szeretném ha elbocsátanának!
#3 vagyok.
Megigértem, hogy jelentkezem, ha már a tapasztalatomat is el tudom mondani nem csak az elméletet. Hét hete született a kisfiunk és most kaptuk meg a CSED határozatot (végre!).
Tehát a nagyobbikra még jár a GYED (kb. 60 ezer, a TGYÁS kb. 70e volt) 2 éves koráig, utána GYES-t fogunk kapni rá 3 éves koráig (ez a határozat is megérkezett). Az újszülöttre viszont az azóta megemelt bér alapján számoltak, így rá 150 ezer körüli CSED-et kapunk (ugye a hónap hosszától függ). Tehát valóban igaz, hogy a születés napján érvényes bér alapján is kiszámolják, amennyiben az anyuka nem megy vissza dolgozni a két gyerek között és még jár legalább a GYES a nagyobbikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!