Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Megváltozott munkaképesség...

Megváltozott munkaképesség elbírálásánál beszámít-e a Gyes időtartama? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Ikreim vannak, 6 évig voltam velük Gyesen. Előtte volt 4,5 év munkaviszonyom, tehát elvileg van folyamatosan 10,5 év biztosított időszakom.

2008-ban már voltam Orvosi bizottság előtt, 60%-ot kaptam, leírták, hogy megváltozott munkaképességű vagyok, viszont pénzbeli ellátást nem kaptam, mert nem volt meg a megfelelő év...

Most újra szeretném, ha felülvizsgálnának és jó lenne valami pénzt is kapni.....

Elvileg most meglenne az év, de az adatlapon egyszerűen minden fel van sorolva, csak épp a Gyes nem, hogy beszámít.

Neten olvastam, hogy volt egy eset, amikor elutasították a kérelmet, mert valami olyat írtak, hogy biztosítotti időnek számít, meg a nyugdíjba beszámít, de nem munkaviszony, ezért a megváltozott munkaképességnél ez nem számítható be.

Kérem, ha valaki tudja, hogy is van ez, segítsen!

Köszönöm...

(Újabb téma lehetne, hogy milyen már az, hogy 4 hónapot kell várni egy szemészeti vizsgálatra, addig be sem tudom adni az igényt, mert nem vizsgálnak meg!)

2016. febr. 18. 16:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Gyes a szolgálati időbe beleszámít, mivel nyugdíjjárulékot vonnak belőle. Nem biztosított idő, mivel tb járulékot nem vonnak belőle, nem számít munkaviszonynak. Tehát, nem számít bele a biztosított időbe.

Megváltozott munkaképességű személyek ellátására jogosult az a személy, akinek az egészségi állapota a komplex minősítés alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű és aki - a kérelem benyújtását megelőző 5 éven belül legalább 1095 napon át, 10 éven belül legalább 2555 napon át vagy 15 éven belül 3650 napon át biztosított volt, - keresőtevékenységet nem végez és - rendszeres pénzellátásban nem részesül.

2016. febr. 18. 17:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint felesleges beadni.... Pedig úgy örültem, hogy meglesz a kellő idő. :( A százalék biztos meg lenne, hiszen a látásom nem javult azóta, hanem szerintem romlott. :(
2016. febr. 18. 19:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Remélem az egészségügyi hozzájárulást ami most 7050 ft, nem kellett volna fizetnem mert akkor nekem annyi! :(
2016. febr. 18. 19:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nem kapsz semmilyen segélyt v. járulékot, nem dolgozol, akkor kell fizesd a TB-t.
2016. febr. 18. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Esetleg próbálj keresni valamilyen munkát. Az én munkahelyemen sok megváltozott munkaképességű dolgozik, bár gondolom szemészeti problémával igen nehéz dolgozni.
2016. febr. 18. 20:05
 6/6 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy a Gyes alatt remélem, hogy nem kellett volna fizetnem...

Most még benne vagyok a 45 nap védettségben, mert február 1-el szűnt meg az álláskeresesi járadék, beadtam az aktív koruak ellátására a kérelmet, de igazából dolgozni szeretnék. Közelre látok, irodai, szgépes munkát el tudnék látni. Egyébként köszönöm a segítséged.

2016. febr. 18. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!