Anyasági segély?
Sziasztok,
az anyasági segély egyenlő a magzat segéllyel, amit 91napos magzati kor után igénybe lehet venni, vagy az teljesen más?
A magzat 91.napjatol igenybe veheto az a csaladi adokedvezmeny.
Az egyszeri anyasagi tamogatas pedig az, amit szuletes utan tudsz igenyelni, ha megvannak hozza a feltetelek.
Ha akarod, ezek nekem ki vannak gyujtve,hogy mikor mi jar es hogy kell intezni, atkuldhetem.
Teljesen más. Az anyaságit a Államkincstártól, illetve most a kormányablakokon keresztül kell igényelni, egyszeri, hatvanvalahányezer forintos segély. Minden gyerekszülés után jár, ha van igazolásod a védőnőtől, hogy legalább 4 terhesgondozáson részt vettél. A családi pótlék ügyintézéssel együtt célszerű intézni a szülés után.
A magzati kedvezmény pedig a családi adóalapkedvezmény kiterjesztése, tehát ha van jövedelmed, akkor a gyerekeid számától függően különböző mértékben jogosult vagy a személyi jövedelemadód illetve a levont tb-járulékok erejéig ezt a kedvezményt igénybe venni (vagyis több lesz a nettód, mint a kedvezmény igénybevétele nélkül). De ehhez vagy munkabért vagy ilyen jellegű keresetet, vagy CSED-et vagy GYED-et kell kapnod. Másból nem vonnak személyi jövedelemadót.
Köszönöm a válaszokat, megköszönném, ha átküldenéd :)
Egyébként, táppénzen vagyok, már elmúltunk 91 naposak, így is tudom igényelni már az adókedvezményt?
Az milyen igazolás? Nem adott az orvos :(
Legközelebb 4 hét múlva kell mennem hozzá.
Tudni fogják ők, hogy milyen, mondod, hogy családi adókedvezményhez kell.:) Azért nem adott, mert nem adnak automatikusan, neked kell kérned.
Amiatt tényleg ne aggódj, hogy még nem kaptad meg, mi a 20. héten adtuk be csak, mert addigra derült ki, hogy nem genetikai beteg a babánk. (vagyis, ezt még nem tudjuk, de nem Downos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!