Kétféle rendszeres gyermekvédelmi támogatás van? Vagy nem értem! Help
a neten, ill a gyk-n IS találok olyat hogy a jogoultság egyik feltétele:
"ha a családban az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja
meg a kötelező legkisebb munkabér nettó összegének 130%-át [2015. évben a 89 408 Ft-ot]. "
DE az önkormányzatunk(megyeszékhelyen) meg úgy adta meg(nyáron igényeltem, bölcsi előtt) és még tegnapi napon(!) is azt állítja, hogy az egy főre jutó nem haladhatja meg a 39.900 Ft-t!
Valaki eligazítana??
mindkét eset ingyenes ovódai/bölcsödei étkezést jelent..
gyermekem a 39.900-as alapon kap ingyenes étkezést bölcsiben..plusz évente egyszer(v kétszer?)erzsébet utalvány 5000(v 6000)értékben..
nem értem még mindig
A rendszeres gyermekvedelmi kedvezmény ingyenes intézményi étkezés (bölcsőde, óvoda és iskola), evi kétszeri 6e körüli Erzsébet utalvány és ingyenes tankönyv(általános iskola minden evfolyaman).
A másik csak és kizárólag ingyenes óvodai étkezés. Semmi más.
igen, kétféle van, az utóbbit meg akarták szüntetni, ezért lett az első változat, de (még?) van a 2. is.
első az fél éve van, csak és kizárólag az étkezésre vonatkozik, ahol 89E alatt van az egy főre jutó, azoknál a gyerek ingyen ehet.
a második pedig már nagyon rég van, és pont úgy van ahogy te is kapod. emellé felesleges az elsőt megigényelni, hisz eleve ingyen étkezik a gyereked...
"A másik csak és kizárólag ingyenes óvodai étkezés. Semmi más.
"
a bölcsödei nem tartozik bele?
azon gondolkodom, ha felvesznek a 4 órás munkába havi netto 45 ezerért, akkor az ember csak az első verzióba fog beleesni, de önkormányzatunk meg feszt csak a 39 ezres határról beszélt.
de most már világos, köszi
csak arra várom még a választ, de gondolom, hogy ingyenes ovodai és bölcsödei étkezést jelent az első is
meg van a válasz
(már abba is belekavarodok, amit tudtam..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!