Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tanulóként GYED? Aug.5. -re...

Tanulóként GYED? Aug.5. -re várom a babát, részletek lentebb:

Figyelt kérdés
2014 októbere óta nappali tagozatos tanuló vagyok, előtte családi őstermelői tagja voltam, tehát biztosítva voltam, sőt elég magas bevétellel voltam bejelentve. Jelenleg főállású nappali tagozatos tanuló vagyok szakközépiskolában. Ezek alapján a biztosítottságom megvan, viszont nem kaphatok GYED-et. De ha május végén végzek az iskolával, és eltudnék helyezkedni (irodai munka lenne, keresztapám kereskedelmi cégénél ahova a szakmám szerint mentem volna dolgozni ha nem jön a baba :) ) a szülés idejéig, akkor mivel a szülés előtti két évben 365napot biztosítva voltam, és a szülés idején van munkaviszonyom járna GYED?

#GYED #nappali tagozatos tanuló
2016. jan. 11. 14:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Tehát kb 2 hónapra bejelentenek 7 hónapos terhesen?

Ugye tudod, hogy a NAV szeret vizsgálódni ilyenkor az adott cégnél?

Az őstermelő nem tudom, biztosítotti jogviszonynak számít-e. Ha igen, akkor elméletben jogosult lennél.

2016. jan. 11. 15:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Egyébként is ott helyezkedtem volna el iskola után, de nyilvánvalóan addig alkalmaznának most, ameddig tudnék dolgozni is. Ezt próbaidővel meg lehet oldani. Mibe köthet ebben bele a NAV, ha a cég ami bejelentene patyolat tiszta, mi félnivaló lenne ebben? Elég logikus hogy akkor tudok elhelyezkedni, amikor már nem járok suliba. Irodai munka pedig 6-7 hónaposan könnyedén végezhető. Az őstermelői jelenleg mellékállás, az iskola mellett, ugyan van belőle évi 4millió forint az én nevemre, de mivel ez adómentes az őstermelőknél eddig a keretösszegig, nyilván nem járna rá GYED.
2016. jan. 11. 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha az őstermelőiből nem fizetsz adót és járulékot, akkor az gyed jogosultságnál nem számít.

És a nappali tagozatos iskola csak 180 napba számít, így még legalább 185 nap biztosított idő kellene neked.

2016. jan. 12. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!