Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Köteles-e a munkáltatóm...

Köteles-e a munkáltatóm állományba helyezni?

Figyelt kérdés
Jelenleg 20 hónapos kislányommal vagyok itthon, 13 hetes terhesen. Ha kérem a fizetés nélküli szabadságom megszakítását és állományba helyezésemmel egyidejűleg a szabadságom kiadását, akkor a munkáltató megteheti-e, hogy nemet mond?
2015. nov. 23. 22:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem. Ìrsz egy levelet amiben tàjékoztatod,hogy visszamész és kéred a fizunélküli szabi felfüggesztését és a szabid kiadàsàt. Neki meg meg kell mondania,hogy mikor mehetsz vissza. Asszem max 30 nap amivel későbbi időpontot mondhat.
2015. nov. 23. 23:00
 2/5 anonim ***** válasza:
A munkavallalo köteles 30 nappal korábban bejelenteni a munkába állási szándékát. Tértivevénnyel ajánlott levelet kell írni.
2015. nov. 24. 04:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azt azért halkan hozzá teszem, hogy ezzel nem fogod magad a munkáltató szívébe lopni, lévén a tappen egy részét neki kell majd fizetnie. Szinte biztos, hogy az elso adandó alkalommal megvalik majd tőled. Tényleg ennyire kell a pénz?
2015. nov. 24. 05:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolsó, szerintem ez munkáltató függő is. Én egy nagy cégnél dolgozom, mégsem volt gond belőle, hogy így tettem. Igaz először én felvázoltam a főnökömnek, hogy mi a helyzet. Terhes vagyok, mikor szülök, így kb mennyit bírnék dolgozni. Nekem ez úgy jött ki, hogy kb 2-3 hónap lett volna. Mivel vezető beosztásban voltam és az első kisfiam előtt felvették az utódomat, így vele is kicseszés lett volna, ha most engem visszavesznek erre a a kis időre a helyemre, majd újra kereshettek volna valakit (vagy épp ugyanaz vehette volna át újra dolgaimat). Így abban egyeztünk meg, hogy megszakítom a szabit, veszek ki szabit és eljövök tp-re (amúgy is veszélyeztetett terhes voltam, így azzal nem volt gond). Így én is jól járok, mert kapom a +tp-t (ami azért havi szinten nekem + 95 ezer volt, ami igen nem jön rosszul, de szerintem a mai világban akármennyi pénz ami pluszban jön jó) és nekik is jó, mert a helyettesem maradhat (nem kell variálni).

A kérdező kérdésére reagálva. Köteles visszahelyezni. Min. 30 nappal a kérdéses dátum előtt írj egy levelet, hogy kéred a fiz. nélküli szabi megszüntetését és a felgyűlt szabi kiadását. Aztán ha elkezdődik a szabi, másnap már ki is írattathatod magad tp-re.

2015. nov. 24. 14:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Az a helyzet, hogy igenis jól jön az a plusz pénz, mivel a gyed nem sok mindenre elég. Az utána következő gyesről nem is beszélve sajnos. Azt hogy el fog küldeni, már régóta tudom és nem is bánom. Nem olyan az a hely, ahol két kicsi gyerekkel vállalni tudom a munkát. Sokat megtettem neki és a cégnek és cserébe csak az állandó lecseszés jött. A végén már utáltam bemenni. Oda ahova előtte a legnagyobb örömmel mentem, sajátomnak éreztem. A kolleginák zöme ma nyugtatóval jár dolgozni. Azt hiszem ez sokat elmond a helyről és a főnökről...Tudom, hogy nem fognak örülni, sőt. De nem érdekel. Elsősorban a családom érdekeit fogom nézni. Végre valahára.
2015. nov. 24. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!