Köteles-e a munkáltatóm állományba helyezni?
Utolsó, szerintem ez munkáltató függő is. Én egy nagy cégnél dolgozom, mégsem volt gond belőle, hogy így tettem. Igaz először én felvázoltam a főnökömnek, hogy mi a helyzet. Terhes vagyok, mikor szülök, így kb mennyit bírnék dolgozni. Nekem ez úgy jött ki, hogy kb 2-3 hónap lett volna. Mivel vezető beosztásban voltam és az első kisfiam előtt felvették az utódomat, így vele is kicseszés lett volna, ha most engem visszavesznek erre a a kis időre a helyemre, majd újra kereshettek volna valakit (vagy épp ugyanaz vehette volna át újra dolgaimat). Így abban egyeztünk meg, hogy megszakítom a szabit, veszek ki szabit és eljövök tp-re (amúgy is veszélyeztetett terhes voltam, így azzal nem volt gond). Így én is jól járok, mert kapom a +tp-t (ami azért havi szinten nekem + 95 ezer volt, ami igen nem jön rosszul, de szerintem a mai világban akármennyi pénz ami pluszban jön jó) és nekik is jó, mert a helyettesem maradhat (nem kell variálni).
A kérdező kérdésére reagálva. Köteles visszahelyezni. Min. 30 nappal a kérdéses dátum előtt írj egy levelet, hogy kéred a fiz. nélküli szabi megszüntetését és a felgyűlt szabi kiadását. Aztán ha elkezdődik a szabi, másnap már ki is írattathatod magad tp-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!