Mikorra várhatom a családit meg az anyaságit? Ma igényeltem meg
Köszi :)
De gondolom ha hónapokat kell vàrni a csp-re visszamenőleg is megkapom? Én eleve szülés után másfél hónappal tudtam beadni ezeket és úgy hallottam hogy a csp-t visszamenőleg csak 2 hónapra fizetik ki ez igaz?
Alapesetben az anyaságit max. 2 héten belül, attól függ számlára v. postai úton kérted.
Családi pótlék elbírálása 30 nap, max. 30 napon belül megkapod. Ha felszólítanak hiánypótlásra, akkor onnantól kezdve újból indul a 30 nap.
Tehát anyaságit már jövőhéten megkaphatod, családit dec. 16-ig kell kiutalják. Bár attól is függ, hogy hogyan igényelted. Személyesen, postai úton v. elektronikusan?
Ha postai úton, akkor a beérkezéstől számítva 30 nap.
Igen, 2 hónapra visszamenőleg fizetik. Mikor szültél ? A családi pótlékot szeptember hónaptól tudod igényelni.
Akkor októbertől kapod majd meg a családi pótlékot. Megkapsz mindent, ahogy kell. December 16-ig meg kell kapnod az októberi és novemberi családi pótlékot. Mindig utólag utalnak, a decemberi családit már neked is rendesen kell január elején kapni (állítólag a januári csp december végén jön majd, tehát januárban nem lesz utalás, ne lepődj meg).
Anyaságit jövőhéten, max. dec. 3-ig meg kell kapni.
Ha nem kapod meg, telefonálj v. menj be, mert lehet, hogy hiányzik egy papír v. valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!