Az állam folyósíthatja tovább a gyedemet? Sürgős!
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kislányommal 2 éves koráig itthon szerettem volna maradni és csak utána visszamenni a régi munkahelyemre ami kifizetőhely. Közben kaptam egy nagyon jó álláslehetősèget csak azt nem tudom hogy akkor ha munkába állok az új helyen két éves koráig az állam fogja ezentúl utalni a gyedet? Milyen papírokat és hová kell hozzá benyújtani? Tudnátok segíteni?2015. okt. 8. 19:38
1/7 anonim válasza:
Ket ev utan gyes van, azzal pedig nem dolgozhatsz, ugy tudom.
2/7 anonim válasza:
Bocs, felreolvastam, nem jar gyed, ha dolgozol, le kell mondani.
3/7 anonim válasza:
Ha a gyerek elmúlt 1 éves, akkor dolgozhat gyed mellett, amennyit csak akar.
Eddig is az államtól kaptad, csak ha a munkahelyed TB kifizető, akkor a munkahely utalta a gyedet. Ha az új munkahely nem TB kifizető, akkor az OEP fogja utalni a gyedet, ha a régi munkahelyeden felmondasz. Ha az új munkahely is TB kifizető, akkor evidens, hogy ők utalják. Mindegy, hogy munkahely v. OEP utalja, mind a két esetben az államtól kapod.
4/7 A kérdező kommentje:
Igen azt tudtam hogy egy éves kora után dolgozhatok csak a részletekkel nem voltam tisztában mert még nem akartam visszamenni de ezt nem szeretném elszalasztani. Köszönöm a gyors segítséget hasznos volt :-)
2015. okt. 8. 20:16
5/7 anonim válasza:
Egyenlőre nem is kell ám felmondanod, elég akkor, amikor leert a gyes és a gyes is, hiszen most fizetés nélküli szabadságon vagy az eredeti munkahekyedrol
6/7 A kérdező kommentje:
Huhaa Te vagy már a második akitől ezt hallom de nem akartam elhinni először. De az hogy lehet mert a régi helyen is korrekten 8 órába voltam/vagyok szerződés szerint bejelentve az új helyen igaz csak 6 órában leszek de ott is hivatalosan bejelentve.na ennek utána kérdezek holnap köszönöm :-)
2015. okt. 8. 22:05
7/7 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy vagy és leszel bejelentve. Akkor, amikor a gyereked született, a munkahelyeden fizetés nélküli szabadságot kértél 2 vagy 3 évre. Ez addig, amíg a gyerek be nem tölti a megadott kört, nem szűnik meg. Ha 2 éves korig kerted, akkor írhat új kérvényt, hogy a gyes időtartamára is igénybe akarod venni - a munkáltatónak nincs mérlegelési lehetősége, engedni kell. Tehát ott szabadságon vagy. Onnantól kezdve te a szabadságod alatt azt csinálsz, amit akarsz, tehát dolgozhatsz is egy másik cégnél. Arra kell figyelni, hogy amikor a gyes is lejárt, neked vagy a munkáltatonak az eredeti helyén fel kell mondani és a felmondási időt letolteni - ezt viszont a felhalmozott szabadsággal is meg lehet oldani, tehát egy napot sem kell ott lenned, helyette dolgozhatsz tovább az új helyen,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!