Most akkor melyik a szülést megelőző 28. nap?
10.30-ra vagyok kiírva. Én úgy számoltam,hogy a szülést megelőző nap akkor a 10.29-e, az az első nap, tehát 10.02-től igényelhetem a CSEDet.
De az ügyintéző azt mondta,hogy a kiírás napja is beleszámít. AKkor csak 10.03-tól igénylehetem?
Most akkor hogy is van ez?
Kérdező, ne haragudj, hogy belekérdezek én is, csak engem is foglalkoztat ez a kérdés. Olyankor mi történik a Cseddel, ha a kiírt nap előtt 28 nappal igénylem, de a baba a kiírt időpont után mondjuk egy héttel születik meg? Lehet, hogy buta kérdés, de ez számomra nem tiszta. A CSED-et a kiírt naphoz viszonyítva, vagy a tényleges szülés dátumához képest kell/lehet igényelni?
Mi van akkor -a te példádat felhozva- ha okt.3-án igénylem, de a baba 10.30 helyett 11.10-én érkezik mondjuk?
Elsonek uzenem
De igen eleg sok mindent rosszul tudnak az oep telefonos ugyfelszolgalatan. Kertem hogy akkor konkretan mondja meg hogy melyik nap de azt mondta o nem szamolhat vissza.
Mar ket korabbi alkalommal rosszul tajekoztattak ebbol egyszer levelben is megeroositettek a tevedesuket.
Es igen mulik azon az egy napon valami. A tappenzem es a csddem kozti egy napra eso kulonbsege. Es az ido amit a hianypotlassal vagy javitassal veszitek el.
De orulok hogy a kerdesre nem tudtal hasznos valaszt adni megis kinyitottad a szadat.
Masodiknak koszonom.
Harmadik valaszolo. Semmi nem tortenik. Mivel 168 napig jar a csed ez azt jelenti hogy az igenyles napjatol indul a 168 nap nem pedig a szulestol. Tehat ilyen esetbwn mindegy hanyadikan szuletik hisz mar egy korabbi datumtol ketyeg a 168 nap. Remelem ertheto igy.
Köszönöm, közben egy kismama csoportban is érdeklődtem, ahol már ketten megigényelték szülés előtt. Mindkettő úgy igényelte, ahogy én is leírtam, úgyhogy az ügyintéző tévedett,nem én.
Október 2-től igényelhetem.
Köszi
Előtte add be már pár nappal, és szombattól indul.
Tehát minimum előtte két nappal add be, mert a beadás másnapjától kezdik számolni a 21 napos ügyintézési határidőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!