Most akkor meddig jár a GYED?
Augusztusban volt meg az 1 éves folyamatos munkaviszonyom.
Mire szülnék már meg lenne a 2 is.
Fizikai munkát végzek ami az első időkben is káros lehet a babára nézve (vetélés pl.), pocakkal meg végképp nem lehetne csinálni.
Az elejétől kiírhatna az orvos táppénzre?
De akkor nem kapnék gyed-et?
Mert akkor a szülést megelőzően nem lenne rendes jövedelmem csak táppénz ami úgy tudom nem számít bele.
Vagy akkor ezt hogy számolják?
Még nem vagyok állapotos, mert előbb tájékozódnék ebben a témában.
A táppénz nem befolyásolja ezt, mert ugyanúgy biztosítási idő, mintha dolgoznál. Tehát időben beleszámít.
Pénzben nem, mert ugye ellátás nem lehet ellátás alapja.
De egyébként ha már tájékozódsz, akkor nézz utána a munka törvénykönyvben a távolléti díjjal..
Mert egészséges terhest nem kellene táppénzre vennie az orvosnak. Hanem a munkáltató kötelessége olyan munkakört felajánlani, amit terhesen is végezhetsz. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor távolléti díjat fizet, amíg otthon vagy szülésig. És ez több, mint a táppénz.
Köszönöm a válaszokat!
Mint írtam még csak tervezgetek.
Dadus vagyok egy oviban.
Idén augusztusban volt egy éve, hogy itt dolgozom. Nem első munkahely)
Mire jönne a baba már meglenne a két évem is.
De mivel elég nehéz, fizikai munka így már az elejétől nem tudnék/mernék dolgozni.
Ha szülésig otthon vagyok akkor miből és hogy számolnák a gyed-et?
Nem titok a fizetésem 79.910 Ft.
Azért messze nem erős fizikai munka dadának lenni, max. az ágyal cipelése, ami megterhelő, de lehet azt is szépen lassan csinálni. Lányom dadusa kb. 30 hetes koráig dolgozott, de lehet volt már 35 hetes is, mikor elment. Ő még szívesen dolgozott volna, csak a doki nem engedte. Simán csinálta a dolgokat.
Ami itt nem igazán jó, hogy a gyerekektől sok bacit elkaphatsz, én inkább ez miatt aggódnék, de egy erős immunrendszerrel nem lehet gond. Én nem tudom, hogy egy óvodában mi lehet káros az első időkben a babára.
Én hipermarketben dolgoztam terhesen, osztályon (sós-fűszer), szóval nem ruhákat kellett hajtogatni. Csináltam sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!