Mikor kapok Gyedet, ill terhességi tappénzt?
Sziasztok! Azt szeretném tudni,hogy milyen feltételekkel vehetem igénybe ezeket?4éve folyamatosan dolgozom,de most munkahelyet váltottam.A jelenlegi munkahelyem 09.06.-ával bontja fel a szerződést,az újjal pedig 09.14.-én kötjük meg.Így 8napig nem lesz munka viszonyom.Ez befolyásolja esetleg? Az új helyen meg van adva mennyit kell dolgoznom,hogy táppénzre
mehessek? Előre is köszönöm
Terhes vagy? Mikorra vagy kiírva?
Te akarsz váltani, vagy a munkáltató bont szerződést?
A GYED-et nem befolyásolja de a táppénzt igen.
Ha váltasz akkor minimum annyit kell dolgoznod, amennyi táppénzen szeretnél lenni, mivel csak az aktuális munkahelyeden eltöltött idő számít. Tehát ha teszem azt 8 hónap múlva szülsz akkor legfeljebb az utolsó 4 hónapra tudsz táppénzre menni. Plusz ha az aktuális munkahelyeden nincs meg az egy éves munkaviszony, akkor nem jár a 60% táppénz csak 50%.
Ha már tudod, hogy terhes vagy és határozatlan idejű a szerződésed akkor én nem írnám alá a felmondást. Védett vagy a terhesség alatt, és akár már most is elmehetsz táppénzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!