Egyszerre kaphatok álláskeresési járadékot és tgyást?
Figyelt kérdés
8 hónapos kismama vagyok, tegnap intéztem el a álláskeresési járadékot, most azt kapnám 3 hónapig, de közbe megszülök és mondta az ügyintéző, hogy jogosult vagyok a tgyásra...Ha a szülés napjától intézem a tgyást vissza kell mondanom az álláskeresési járadékot, ami akkor még 2 hónapig járna vagy kaphatom egyszerre mindkettőt ??2015. szept. 1. 09:29
1/2 anonim válasza:
dehogy kaphatod egyszerre. eleve ha kihasználnád a 3 hónapot akkor gyedet már nem is kapnál...
2/2 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy nem kapható egyszerre. Az allaskeresesi járadék miatt folyamatos biztosítási jogviszonyod lesz, emiatt fog járni a tgyas. Ha megszulsz, lemondod a jaradekot es megigenyled a tgyas. Ha lejárt a tgyas, gyed és a gyes is, igénybe veheted a fennmaradt allaskeresesit. De az semmilyen más ellátás mellett nem jar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!