Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyesről vissza térő anyukák...

Gyesről vissza térő anyukák után jobban ragaszkodnak a munkáltatók?

Figyelt kérdés
Le járt a gyesem és munkát keresek.Ha jól tudom akkor volt olyan,hogy aki gyesről tér vissza munkába azókat előbb felveszik mind aki simán munkát keres?Én ma 2helyen kértek elérhetőséget és mondták,hogy szolnak.Van egy harmadik hely is de oda csak kisegitőnek kellenék.
2015. aug. 17. 12:11
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem vagy előnyben. Igaz, van a gyesről visszatérőkre adó kedvezmény a munkáltatónak, de még így is hátrányban vagy egy nem gyerekessel szemben.
2015. aug. 17. 12:36
 2/2 anonim ***** válasza:

"Ha jól tudom akkor volt olyan,hogy aki gyesről tér vissza munkába azókat előbb felveszik mind aki simán munkát keres?"

Ez azért nem egészen így van. A gyesről visszatérők után kapnak a munkáltatók járulékkedvezményt, ami azt a célt szolgálja, hogy jobban felvegyék az anyukákat, de attól még nem biztos, hogy tényleg előnyt élveznek a sima munkavállalóval szemben. Szerintem még így is jobban szeretnek gyerekteleneket felvenni. Hiába kapnak kedvezményt utánuk, ha mondjuk sokat van táppénzen az illető, mert beteg a gyerek. Meg nem tudnak akármilyen műszakot vállalni, mert a gyereket hozni/vinni kell az oviból/bölcsiből. Nem nagyon tudnak túlrázni, ilyesmi.

Szóval jelentkezgess, de nem biztos, hogy emiatt hamarabb találsz munkát.

2015. aug. 17. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!