Ha nem volt munkam mikor teherbeestem kerelmezhetek barmi fele segelyt terhessegkor?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy amikor valaki dolgozik akkor elmegy tappenzre terhesseg kozben. Na most mi van akkor ha nekem nincs munkam de terhes vagyok? Jar barmi fele segely? A ferjem dolgozik. De nekem jar valami? Az utobbi 2 evben 14 honapot dolgoztam. 3 honapja nincs munkam. Koszi a valaszokat.

2015. aug. 13. 16:16
 1/4 anonim ***** válasza:

a gyermeknevelési támogatások (CSED, GYED) akkor járnak, ha a jogosultság kezdőnapján biztosított vagy, vagyis van munkád (és mellette meg van a 365 nap biztosítotti időd két éven belül). Sajna, nálad ebből az egyik feltétel helyből nem teljesül jelen állás szerint, tehát nem ártana munkát keresned még gyorsan, különben csak a GYES fog járni, 28 500 Ft bruttó.

Emellett a családi pótlék, családi adókedvezmény (12.200 és 10.000 Ft) továbbá az egyszeri anyasági támogatás mindenképp megillet majd benneteket (utóbbi 64 125 ft)

tappenzre nem tudsz menni, álláskeresési járt neked gondolom egy darabig, feltételezem már nem jár.

2015. aug. 13. 16:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Terhesség alatt semmi, kivéve, ha házasok vagytok, akkor az apa a terhesség 91. napjától igénybe veheti a magzatra a családi adókedvezményt.
2015. aug. 13. 17:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Hogy jön ide a házasság? ?? Semmi köze hozzá ki házas ki nem. Nekem a párom megigenyelte mindkét gyerekre és nem vagyunk házasok. ...
2015. aug. 15. 17:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem vettem igenybe meg semmilyen tamogatast. Most koltoztem haza Magyarorszagra. Majd mikor haza koltoztem kiderult hogy terhes vagyok ra 2 hetre. Tehat ezert nehez a helyzetem. Ki szeretne egy terhes not alkalmazni? Hat senki. Egyebkent elirtam 2 honapja nem dolgozom miota haza jottem.
2015. aug. 15. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!