Magzati családi kedvezményt mikortól lehet igényelni? (Magyarázat lent)
Az orvosom azt mondta,hogy a terhesség 15.hetétől adhat ki igazolást.
Most a papíromon az van, hogy 05.08-án betöltöttem a 90.napot viszont 05.08-án kezdtem a 15.terhességi hetet.
Tudnál dátummal és terhességi idővel példákat írni,hogy Te mikortól kaptál igazolást?
Igazolom, hogy fennt nevezett 15 hetes terhes.
Terhessége 13. hetét 2015.03.30 töltötte (91, nap)
Kelt 2015.04.15
Hát nekem elég link volt a doki, remélem nem lesz belőle bajom, ugyanis 12 hét 4 napos (88 nap) voltam, amikorra írta a betöltött 91. napot.
Egyébként egyik doki így, másik úgy. Van, aki a magzat 91. napjától, van, aki a terhesség 91. napjától írja az igazolást. Az ugye plusz 2 hét...
Csak nem mindegy, hogy áprilistól kapom majd vagy csak májustól.
Akkor maximum elmegyek egy másik dokihoz is tanácsadásra, és kérek tőle is papírt.
Hát a tiéddel csak az a baj, hogy azt írta rá, hogy 05.08-án töltötted a 90. napot. Vagyis ha igényelnéd a családi kedvezményt azt csak májustól tehetnéd. Ha azt írta volna rá, hogy 05.08-án töltötted a 15. terhességi hetet, akkor igényelhetnéd ugye áprilistól is, mert a 91. nap már akkor megvolt, az igazolást meg ugye akkor állította ki (ugye elvben visszadátumozni nem lehet). Nekem pl mivel a 12. heti uh után voltam, mondta, hogy ezen a pár napon nem fog variálni. Előredátumozta a kiadást, vagyis én voltam azt hiszem szerdán nála és hétfői dátummal adta az igazolást, hogy azért már ne kelljen mégegyszer visszamennem. Másodiknál meg ugye később mentem, mint a 91 nap így ráírta, hogy mikor töltöttem a 91. napot és jelenleg a 14. betöltött terhességi héten vagyok.
Az igazoláson az a lényeg, hogy a 91. napot mikorra írja, ezért "rossz" neked az igazolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!