Négy éves munkaviszonyom van, de táppénzre vettek veszélyeztetett terhesként? Bővebben lent?
szia!
Én is veszélyeztetett terhes vagyok. nekem havonta kell vinnem a nőgyógyásztól a szakvéleményt, hogy veszélyeztetett terhesség és ez alapján ír ki mindig táppénzre tovább az orvos. A tiéd nem tudom miért kötekedik. Menj vissza a nőgyógyászhoz és kérd meg, hogy írjon egy normális papírt, ami miatt kiír a háziorvos. Ha lejár a táppénzed fogod kapni a gyed-et. Hiszen van 4 év bejelentett munkaviszonyod.
Nőgyógyásztól kérj igazolást a veszélyeztetett terhességről, ez alapján továbbra is ki kell írnia a háziorvosnak táppénzre.
Ha megvan a munkaviszonyod, illetve szülésig táppénzen leszel, akkor természetesen jár a CSED, GYED, ne aggódj!
Külföldön dolgoztál, és hazajössz szülni? Hazaköltözöl? Akkor sajnos nem fog járni, mert ugyan beleszámít a külföldi munkavégzés a gyedbe, de az utolsó munkahelynek itthon kell lennie.
Táppénzhez valóban a nőgyógyász ad papírt, ami alapján a háziorvosod kiír.
Ha nem mész táppénzre, de nem is dolgozol, akkor megszűnik a munkaviszonyod.
Azért azt tudd, hogy ha tappenzen vagy, az landolt lakhelzeden vagy köteles tartozkodni, elméletileg csak és kizárólag az orvoshoz mehetnel...
Amúgy meg ha veszélyeztett terhes vagy, erről ad igazolást a nogyogyasz, a haziorvos meg köteles ki írni vele
Utolsó ez nem egészen így van, attól függ miért lesz valaki veszélyeztetett terhes. Én is az voltam mindkétszer. Az elsőnél ettől függetlenül jártam dolgozni amíg tudtam, a másodiknál már nem tudtam menni a sok rosszulléttől és akkor sem leginkább itthon voltam hanem anyuméknál, mert így napközben ha a nagyobb hazajött az oviból tudott anyum is segíteni. Nekem a doki is azt mondta az a lényeg, hogy mi van a tp papírra írva, ha az van rá írva hogy otthon kell tartózkodnod és csak x-y óráig mehetsz ki na akkor tényleg otthon kell lenni ill. még akkor is fennállhat az ami nálam, hogy pl máshol vagy mert ott rád is tudnak figyelni és nem otthon vagy egyedül.
Kérdező nem értem, hogy a korábbi vetélésed miért nem került felvezetésre, mert ez igen is rizikófaktor. Nekem csak 1 petefészkem van (a másikat ciszta miatt távolították el), és már ez magában veszélyeztetett előzmény. Ha mész a nőgyógyászhoz erre kérdezz rá, mert az viszont való igaz, hogy a háziorvos leginkább az alapján tud tp-re venni, hogy mit adott a nőgyógyász javaslatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!