Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kapom-e így a csedet/gyedet?

BenjiMia kérdése:

Kapom-e így a csedet/gyedet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy babát várok dolgoztam a 365 biztosított napom meg van viszont a munkaviszonyom május 31-el meg szűnt! Van egy 2 éves kislányom is aki után gyest kapok! Arra lennék kíváncsi hogy így hogy a munkahelyem meg szűnt jár e a gyed

és csigen Ha igen akkor hol hogyan miképp tudom igényelni?! És így hogy számolják ki az összegét?! Előre is köszönöm :)

2015. jún. 10. 13:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, ha nincs munkaviszonyod, nem jár a gyed.
2015. jún. 10. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:

hogy lett meg a 365 napod az elmúlt 2 évben? visszamentél 1 éves kora előtt dolgozni? vagy gyeden voltál vele?

munkaviszony nélkül nem jár se a csed se a gyed, az letöltött idő kevés. esetleg munkanélkülivel tudsz trükközni ha jogosult vagy rá és lemondod a gyest

2015. jún. 10. 13:40
 3/7 anonim ***** válasza:

A helyileg illetékes TB-hez menj be, és kérdezd meg.

Elvileg akkor jár CSED/GYED ha biztosított vagy a szülés pillanatában. Azaz: munkaviszonyod van, gyed/munkanélküli ellátást kapsz.

De az a biztos, hogy bemész a TB-hez.

2015. jún. 10. 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Csatlakoznék a másodikhoz. Kevés infót irtál, sok a kérdés.

Először is mikortól van/volt munkaviszonyod (munkaviszonyaid). Mikorra vagy kiírva? A kislányodra járt a tgyás, gyed? Ha igen meddig. Most dolgoztál?

Ha " sok" munkaviszonyod volt és jár álláskeresési ellátás akkor azzal variálhatsz, hogy járjon a csed, gyed, de itt az is fontos mikorra vagy kiirva, ill. mennyi időt tudsz "pénztelenül" lenni.

2015. jún. 10. 14:26
 5/7 A kérdező kommentje:
A kislányommal gyesen vagyok még jelenleg is! Igen mielőtt be töltötte az egy éves kort el mentem dolgozni tavaly május 22.-én kezdtem de előtte is dolgoztam 2 hónapot egy másik munkahelyen! Úgy tudom gyes mellett a munkanélküli nem jár és augusztus 31.-re vagyok ki írva május elején tappenzre is vettek hiába szóltam az orvosomnak hogy meg szűnt a munkaviszonyom azt mondta maradjak tappenzen ugyan úgy
2015. jún. 10. 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem értem az orvosodat. Ha megszűnt a munkaviszonyod, akkor onnantól kezdve táppénz se jár már. Ha a szülés napján nincs munkaviszonyod, akkor nem fog járni csed és gyed. Esetleg a munkanélkülivel tudsz játszani, hogy a szülés előtt nem sokkal bejelentkezel, mert az is biztosított jogviszonynak számít ha álláskeresési járadékot folyósítanak. Ebben az esetben az aktuális minimálbér lesz az alapja a juttatásoknak. Mondjuk azért ki kell számolni, mert kb. csak max 1 havi álláskeresésire leszel jogosult, úgyhogy úgy intézd majd.
2015. jún. 10. 22:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Gyes és munkanélküli tényleg nem jár együtt, addig apuka kérje a gyest. Aztán a szüléssel egyidejüleg úgy is le kell majd mondani a munkanélkülit, úgyhogy utána megint igényled te a gyest.
2015. jún. 10. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!