Álláskeresési járadék lejártát követően elmehetek ismét GYES-re?
Igen, meglehet csinálni amit írsz.
Viszont azzal számolj, ha kihasználod a 90 nap álláskeresési támogatást (neked szerintem megjár a 90 nap), akkor már nem tudsz elmenni álláskeresésire.
Értem úgy, hogy nyáron kihasználod az álláskeresésit, majd visszamész gyesre. De mi lesz, ha mégse találsz munkát gyes mellett és a gyes lejárta után sem lesz esetleg munkád (persze ne legyen így), akkor gyes után semmilyen ellátást nem fogsz kapni, esetleg FHB-t, de nem biztos az sem.
Én úgy csinálnám, hogy maradnék gyesen és az mellett tanulnék, majd keresnék munkát, ha megvan a nyelvvizsga. Mert ha esetleg nem találnék munkát a gyes lejártáig sem, akkor még a gyes lejárta után marad a 90 nap álláskeresési mentőövnek.
Legutolsó válaszolónak: igen igazad van, ez is dilemmám oka. Viszont most megkapnám a maximumot az álláskeresésiből, mert rendesen be voltam jelentve korábban. Azt pedig, hogy ne lenne munkám könyvelőként, ha akarom, nehezen tudom elképzelni.
Ha adódna egy normális lehetőség, azonnal elmennék nyáron is. De így még válogatni sem tudok, mert interjúra sem tudok elmenni. A nyári szabadságokat meg beosztották, nekem nyárra még az sem maradt. Még mindig nem tudom, hogy csináljam. De még egyszer köszönöm, hogy írtatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!