Elküldené nekem valaki a GYES igényléshez szükséges nyomtatványt? Vagy linket?
Igen kaphatod a kicsire a gyedet a nagyra a gyest, bár nem értem miért nem kérted a nagy 2 éves kora után (vagy amikor rá lejárt a gyeded) a gyest, hiszen attól, hogy járt oviba vagy családi napközibe .... ,attól még jár 3 éves koráig a gyes.
Sajnos így max 2 hónapra visszamenőleg tudod majd kérni rá, de az is több, mint a semmi szerintem. Nem tudom pontosan mikor születtek a gyerekeid, de folyamatosan kaphattad volna a 2 ellátást egyszerre.
Köszi a válaszokat!
Nem jár a GYES, ha a nagyobbikat nem itthon "gondozom", ha igénybe vettük a családi napközit/bölcsödét, mint szolgáltatás. Ennek már alaposan utánajártam, hidd el, nekünk is jobb lett volna úgy
Hát ezt nem jól tudod, ha már elmúlt 1 és utána ment bölcsibe, oviba, akkor jár 3 éves koráig.
Összekevered azzal, hogy ha nem saját háztartásban neveled (de gondolom te ovi után minden nap hazavitted, nem pedig elvették tőled és most kerül vissza a családba).
Nekem is már tavaly ősztől járt családi napközibe és januárig (akkor töltötte a 3-at) kaptam utána a gyest + ugye mivel a kisebb tesója szeptemberben született, így kaptam a gyest + tgyás/csed-et együtt.
Nem tudom kitől kaptad azt az információt, hogy ha oviba jár a gyerek nem jár a gyes, de jól félreinformált. A gyes onnantól jár ahogy a gyeded véget ért és mint ahogy írtam ki tudtad volna használni, hogy a nagyra és a kicsire, ill. míg terhes voltál magadra (tp) kapd egyidejűleg az ellátást.
Én pl-m nagy tavaly januárban töltötte a 2-t, megigényeltem a gyest rá, onnantól kaptam rá a gyest, majd februárban megtudtam hogy terhes vagyok, mikor betöltöttem a 3. hónapot közöltem a munkáltatómmal, hogy ismét terhes vagyok és hogy megszakítom a fizu nélküli szabimat veszek ki a felgyűlt szabiból, majd utána tp-re jöttem, így kaptam a gyes + tp-t. Majd szeptemberben megszületett a kicsi, onnantól kaptam a gyes + tgyás/csedet együtt januárig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!