Kb.2 hónap biztosítási idő hiányzik hogy kapjak tgyást majd gyedet a júniusban születendő gyerekem után. Dolgozni nem tudok elmenni nem lehet esetleg valami járulékot befizetni hogy arra a 2 hónapra is biztosított legyek?
Figyelt kérdés
2015. márc. 16. 18:54
11/19 A kérdező kommentje:
És ha lemondom a gyest a fiam után és elmennék táppénzre?
2015. márc. 18. 10:24
12/19 anonim válasza:
Nem tudom, hogy úgy összejönne-e, meglenne-e a megfelelő idő, viszont veszteni valód nincs. Igaz le kellene mondanod a gyest, de a táppénzed feltehetően jóval több is, mint a gyes, szóval mindenképp jobban járnál.
13/19 anonim válasza:
Meg 04.21-től kaphatod újra a gyest is.
14/19 A kérdező kommentje:
Hogy hogy kaphatnám a gyest nekem azt mondta az orvos hogy vagy gyes vagy táppénz.
2015. márc. 18. 12:21
15/19 anonim válasza:
És ha a férjed átvenné a gyest amíg te kéred a táppénzt? Kollégámék is így csinálták.
16/19 anonim válasza:
Ha lemondod a gyest és kiveszed a felhalmozott szabikat, meg is lehet az 1 év. Ugye szülést megelőző 2 évben nézik. Tehát neked 2013.június-2015 június között.
Egyébként én úgy tudom, hogy a gyed extra miatt táppénz mellé jár a gyes is és szabadság mellé is jár a gyes.
17/19 anonim válasza:
1 éves kor után kaphatod a táppénzt és gyest is egyszerre. A férjednek felesleges átvennie a gyest, mert amíg nem tölti be a gyerkőc az 1 évet, ő sem dolgozhatna mellette, utána meg már kaphatod Te is a táppénz mellé. Úgyhogy felesleges bolygatni.
18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 18. 15:11
19/19 anonim válasza:
Szia! Mi újság? Sikerült elintézni, hogy kapjál csedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!