Táppénz idejére is jár szabadság?
2014. szeptemberétől táppénzen vagyok. Idén májusban fogok szülni. A tavalyi évben benn maradt 10 nap szabadságom.
Azt tudom h a Tgyás,és a Gyed első fél évére jár a szabadság,de mi a helyzet akkor ha én végig táppénzen vagyok? A benn maradt 10 napom elveszik? Idő arányosan kapok szabadságot májusig?
Vagy nekem most nem jár semmi,majd csak a tgyás,és a gyed ső fél évére jár?
Ne haragudj,de ezzel most sem lettem okosabb :S
Engem az érdekelne h a tavalyi évben benn maradt 10 napom elveszik e,és hogy idén amig nem szülök akkor nem jár egy nap szabadság se?
nem táppénzre, szabadságra, csak ma egész nap táppénzezek :)
NEked tavaly szeptemberre még jár, októbertől decemberig nem jár, idén viszont jár a tp idejére is.
Akkor jól értem h a tavalyi évben maradt 10 napból csak 4 marad meg kb? Mivel ugye okt-nov-dec arra az időre nem jár,igy idő arányosan ennyi marad meg.
És akkor idén meg jan-febr-márc-ápr arra az időre jár kb idő arányosan 8 nap.
És akkor ezekre jön majd a tgyás,vmint a gyed első fél évére járó szabadság.
A tavalyi 10 napod nem veszik el, majd ha visszamész dolgozni, akkor kiveheted! Hozzáadódik a többi szabidhoz, amit most majd felhalmozol, mert 2015 évre jár a teljes szabadságod, hiszen most idén jár a táppénz idejére, a tgyás idejére is a szabi, és a gyed első félévére is jár (ami ugye most bőven beleesik 2015-be).
Tehát igazából idén annyi szabid van, mint egy normál évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!