Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miket vonnak Tgyás-ból és...

Miket vonnak Tgyás-ból és gyed-ből?

Figyelt kérdés

Okt-ben fogok szülni,a bruttó bérem 174.000Ft. Folyamatosan dolgoztam az elmult 2 évben(2011.dec 30-tól)

Úgy tudom a csed és a gyed is ennek a 70%-a.

Akkor a kalkulátor miért hoz ki kevesebbet gyednek,ha beírom,hogy 3 gyerek után venném az adókedvezményt igénybe?Úgy tudom járulékokból is igénybe lehet venni,tehát egyikből sem kellene levonniuk semmit.Nem?

2015. márc. 10. 20:25
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
SZJA-t még vonnak belőle. Az nincs annyi, hogy a 3 gyereknyi adókedvezményt érvényesítsd.
2015. márc. 10. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:
67%

Azért, mert szerintem a kalkulátor csak az adókedvezménnyel számol, a járulékkedvezményt nem számolja bele, még a régi rendszer szerint számol, nem állították át. Gyedre is megjár a 121 ezer.

Én is megkaptam a bruttó tgyásom és most a bruttó gyedemet kapom. Vagyis, gyedre is ugyanannyit kapok, mint tgyásra. Rossz a kalkulátor.

2015. márc. 10. 21:02
 3/4 anonim ***** válasza:
A csed számításánál csak Szja-t vonnak, a gyednél pedig az Szja-n kívül vonnak 10% nyugdíj járulékot is. Ezért kevesebb a gyed, mint a csed.
2015. márc. 11. 08:08
 4/4 anonim ***** válasza:

A Kérdező 3 gyerekre kér adókedvezményt, ergo neki nem vonják le az adót és a nygdíjjárulékot sem, tehát megfogja kapni a bruttó csedet és gyedet kézbe, ergo, neki a bruttója lesz a nettója is. Nem tudom, ebben mi olyan nehéz. Természetesen a havi 99 ezret nem tudja igénybe venni, mivel bruttó 170 ezer 70%-a durván 121 ezer. Ennek az adója 19.360 Ft. De mivel 3 gyerekre kért adókedvezményt, ezt a 19.360 Ft-ot nem vonják le neki, hanem csedként megkapja a 121 ezret.

Gyed: adó szintén 19.360 Ft. Nyugdíj: 12100 Ft. Összesen: 31.460 Ft. Szintén visszakapja, mert nem haladja meg a 99 ezret, tehát a gyede is 121 ezer lesz. Persze nagy vonalakban számolva.

Kérdező, mivel ha minden igaz, a havi levonásod sem csedből, sem gyedből nem éri el a havi 33 ezer Ft-ot, akkor úgy is csinálhatjátok, hogy a párod 2 gyerekre kéri az adókedvezményt (66 ezer Ft-ig érvényesítheti), te meg 1 gyerekre( 33 ezer FT-ig). Így is megkapnád a bruttó csedet és gyedet, vagy nagyon keveset vonnának gyedből, mivel én most csak 170 ezerrel számoltam, te 174 ezret írtál, de szerintem annyival sem lépnéd túl a 33 ezret.

A kalkulátor, amivel számoltál nem jó, nincs benne a járulékkedvezmény levonása.

2015. márc. 11. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!