Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Most akkor hogy is van? Aki...

Most akkor hogy is van? Aki tudja, azt kérem, hogy segítsen!

Figyelt kérdés

Már máshol is kérdeztem, de nem tudtak rá válaszolni, és a védőnő se tudja.

Közfoglalkoztatottként dolgozom egy iskolában. 2014 január 01-től, 2014. április 30-ig volt szerződésem. A következő szerződésem 2014. június 20-tól volt. 2014 december 01-ig többször is hosszabbítottak, de nem volt egy nap kiesésem se.

Most 2014. december 01-től 2015. február 28-ig van szerződésem. Ha minden igaz márciusban is hosszabbítanak, de az a feltétel, hogy minimum 1 napra vagy egy hétre is álláskeresőként kell szerepelnünk a munkaügyi kézpontban.

Most vagyok 21 hetes terhes és július elejére vagyok kiírva. Ha lesz pár nap szünetem a szerződések közözz, az hogy befolyásolja a gyedet? Nagyon befolyásolja a folytonosságot? A védőnő azt mondta, hogy esetleg fizessem magam után addig a TB-t, de nincs egy kis idő, amíg jár a TB? Nem értem!

Kérem, aki tud az segítsen, mert senki nem tudta, akitől eddig megkérdeztem!

2015. febr. 27. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
A pár nap megszakítás nem lényeges, max annyi, hogy akkor csak az új szerződés szerinti béred lesz az ellátások alapja. Annak nincs nagyon értelme, hogy fizesd magadnak a TB-t pár napig, mert az az idő így sem úgy sem számít bele a jogosultságba. Na meg 45 napig még él a TB-d.
2015. febr. 27. 12:03
 2/7 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy szüléskor legyen munkahelyed.
2015. febr. 27. 12:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Remélem, hogy így van ahogy mondjátok, és köszi a válaszokat! :)

Azt mondták, hogy megoldható az is, hogy a szüléskor legyen szerződésem.

Ha megszületik a kisbabám és utána lejár a szerződés az már nem befolyásol semmit se ugye?

2015. febr. 27. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, az a lényeg, hogy a szüléskor is meglegyen a munkaviszonyod, és hogy a szülést megelőző 2 évből legyen minimum 1 év munkaviszonyod.
2015. febr. 27. 12:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Össze-vissza, de meg van az egy évem.
2015. febr. 27. 12:39
 6/7 anonim ***** válasza:
A 365 napod már meglesz, a többi csak azért lényeges hogy kapod-e a gyerek 2 éves koráig a gyedet vagy hamarabb lejár. Ha nem hosszabbítanának az álláskeresésivel játszhatsz, de mint ígérték fognak. Az hogy 1 napra bejelentkezel a munkanélkülibe nem befolyásol semmit. A 30 nap megszakítás tp esetén lenne érdekes, mert akkor nem mindegy meddig kaphatnád.
2015. febr. 27. 14:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged! Most már okosabb lettem egy kicsit ezen a téren, mert megmondva az őszintét nekem kínai ez az egész. :)
2015. febr. 27. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!