Melyik megoldással járok a legjobban anyagilag a szülést követően?
HA bírod, akkor jó megoldás lehet.
A 38. héten szültem, szülés napjától mentem így tgyásra, de hasonló volt a tervem, csak úgy csináltam, hogy amikor nem volt vizsgálatom, akkor csüt-péntek szabit vettem ki és h-k-sz munka. Általában hétfőn vagy szerdán voltak telibe délelőtt vizsgálataim, így azok a napok is kiestek, sosem kellett visszamennem, mivel délre végeztem és 2 kor amúgyis elengedtek, nem kellett bent maradnom a vége felé már 4-ig. Így a szabik is megmaradtak. Gondolkoztam, hogy kerek hónap elejétől eljövök tgyásra, amikor lehet, de arra már nem volt szükség, 38. heti ctg után pár órával beindították a szülés.
8 órában dolgozok irodai munkát, szabikból csak a kötelezőket vettem eddig ki ( ezen felül van még 21 napom, amit már nem tervezek csökkenteni), már csak egy hónapot kell kihúznom, remélem bírom addig..
A vizsgálatokra napközben mentem, utána visszamentem mindig dolgozni, a laboroknál meg jelenléti igazolást kértem hogy megjelentem és az időnyilvántartást jóváhagyták így.
Ha csak 1 hónapod van, akkor azt tudd, hogy a munkáltató nem köteles kiadni az összeset most, részarányosan is kiadhatja.
Ha normális a munkáltatód megteszi (nálam is így volt), viszont akkor amit most többletként kivettél szabit a gyed/ után ha vissza akarsz menni akkor annyival kevesebb fog járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!