Már gyesen vagyok és a munkahelyem megszűnt novemberben, most helyezkedtem el másik munkahelyen, októberben születő babámmal mi fog járni?
Figyelt kérdés
Gyesen vagyok 2014.04-óta, időközben a cég ahol dolgoztam megszűnt novemberben(végkielégítést is kaptam). Most helyezkedtem el és kiderült babát árok. Októberben születendő babámmal milyen ellátásra leszek jogosult és mi lesz az alapja(fizetésem?). Mehetek a 4. hónaptól betegállományba?2015. febr. 26. 13:39
1/8 anonim válasza:
Mivel több mint 30 nap megszakítás van 2 munkahely között, így annyit lehetsz táppénzen, amennyi időt dolgoztál. Tehát, dolgozol 4 hónapot, 4 hónapot lehetsz táppénzen.
Csedre szerintem 100%, hogy jogosult leszel. Gyedre nem vagyok biztos benne, hogy igen, mivel tavaly novembertől passzív gyeden vagy elvileg. Ezt az OEP-nél érdeklődd meg. De szerintem esélyes a gyed is, mivel 2013 okt.-2015.okt. között nézik majd a biztosított napokat és ugye a mostani munkahelyeden elvileg lesz 8-9 hónap és a passzív gyed előtti időszak beleszámít a biztosított napokba, így ha jól meggondolom, akkor ha meglesz a munkahelyed szüléskor is, akkor járni fog csed után a gyed is.
2/8 anonim válasza:
Jaj, bocs, hülyeséget írtam, mert már gyesen vagy tavaly április óta, tehát nem is voltál passzív gyeden. De mivel 2014 novemberig aktív állományban voltál gyes mellett is, így a november előtti időszakot szerintem beleszámítják neked a 365 napba. De tényleg az OEP tudna szerintem biztosat mondani.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2015. febr. 26. 14:02
4/8 anonim válasza:
Mikor tervezed a bejelentèst munkahelyeden? Próbaidő után?
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, nem szeretném, hogy emiatt elküldjenek.
2015. febr. 26. 14:10
6/8 anonim válasza:
Remèljük a rosszullètek is elkerülnek akkor :)
7/8 anonim válasza:
minimum a 12 hétig várj hogy védett legyeél megfelelö irataid kézbe legyen irj levelet.olyan kell olyan papir amin az van hogy élö magzat, orvosi igazolás és akkor nem rughatnak ki
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2015. febr. 27. 10:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!