Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Terhesség, szülés Angliában?

Terhesség, szülés Angliában?

Figyelt kérdés
Most kapott a férjem Angliában munkát, én még itthon vagyok a lányunkkal. Kiderült, hogy várjuk a második babánkat.Most el kell gondolkodnunk rajta, hogy hol éljünk. Jó lenne ha kinn születne a második babánk, már régóta szerettünk volna kimenni és mindketten ott dolgozni. Most teljesen másképp alakul minden. Nem vagyok olyan, aki támogatásokból él, de nem mindegy, hogy az itteni munkám után fogok-e ott kapni valamit vagy otthon maradhatok-e. Aki tudna ebben segíteni nagyon megköszönném!
2015. febr. 25. 19:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagytok könnyű helyzetben. Kinn gyesnek megfelelő támogatás (tehát munkaviszonyhoz nem kötött) nem létezik. A kinti gyed (MA vagy SMP) kinti munkaviszonyhoz kötött, a magyar munkaviszonyt nem számítják bele. Ha kilöltözöl, akkor viszont Magyarországról nem jár neked semmi, gyed sem, gyes sem. Kinn családi pótlékot (child benefit) és egy családi adókedvezményhez hasonló (child tax credit) támogatást kaphattok. Alacsony bevétel esetén járhat esetleg lakásfenntartási támogatás (housing benefit). Annak kérdezzen a férjed utána, hogy szülhetsz-e egyáltalán ingyen vagy sem, ugyanis most már 1 évet dolgozni kell a tervezett (nem sürgősségi) orvosi beavatkozások előtt, ellenkező esetben kifizettetik. a szülés tervezettnek számít és 5-8 ezer font.
2015. febr. 25. 20:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ezt töltse ki a férjed, ha pontos adatokat ad meg, elég reális képet fogtok kapni arról, mi járhat nektek. Ezen felül ha van bármi egyéb kérdésed, írj nyugodtan privit, szívesen segítek.
2015. febr. 25. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
2015. febr. 25. 22:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséged, átküldtem a férjemnek a linket. Reménykedem benne, hogy most nem kell feladnunk amit elterveztünk, már pont a megvalósításnál tartunk. Bár ez elkeserít, hogy így nem lehet együtt majd a család ha érkezik a baba. Most 5-8000font sok lenne nekünk.A lakhatási támogatást nem szüntették meg az újonnan érkezők számára?
2015. febr. 26. 09:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Természetesen azonnal nem kaphattok semmilyen támogatást. Már a családi pótlék igénylést is csak 3 vagy 4 havi munkaviszony után lehet kérelmezni, előbb nem. Amint megvan a családi pótlékról a határozat /ez 12-16 hét átlagosan/, beadhatja a kérelmet a child tax creditre. A lakhatásinál meg 6 hónap, amit várni kell. Egyre több a szigorítás, mert rengeteg volt a visszaélés az elmúlt években.
2015. febr. 26. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Mondjuk ha az emberek megtanulnának először gondolkodni, aztán gyereket vállalni...akkor nem lennének benne a kakiban. Addig nem vállal az ember gyereket, amíg nem rendezett a háttér...de hát most már mindegy. Még jó, hogy Anglia is kicsit okosodott és változtat a szabályokon.

Jobban jársz, ha otthon maradsz, mert itt nem kapsz "gyest"

Mennyivel tisztább lett volna, ha védekeztek, pár hónap múlva kijössz, és 1-2 hónap után elkezdesz dolgozni, ha szerencséd van, és rá 1-2 hónapra már el is lehetett volna kezdeni a próbálkozást a kistesóval. Max fél évet kellett volna várni...így most elintéztétek magatoknak, hogy vagy külön él a család még egy jódarabig, vagy kimész és nyomorogtok....le lehet pontozni, de ez az igazság. Azért csökkentik a támogatásokat évről évre -azoktól is megvonják, akik rendes adófizető polgárok-, mert egyre többen próbálják kihasználni a rendszert.

2015. febr. 26. 21:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó Kommentelő! Nem tartozik rád, de a férjemnek jó munkája, többéves tapasztalata és diplomája van, nekem is. Ha végigolvastad volna akkor talán értenéd, hogy nem a "7. gyerekünk pottyan", de úgy látom, hogy te is az a féle ember vagy aki sohasem segít még egy normális kommenttel másokon. Ezért menekülnek el innen az emberek, mert sok ilyen hozzáállású emberrel nem lehet élni. Úgy gondolom, hogy mi eddig is sokat fizettünk itt adót s hozzájárulásokat, ezek után ha nem itt születik a gyermekünk az itteni eddig fizetés után megszerzett maximális Tgyás-gyed itt bennmarad, ott meg nem fogunk kapni semmit, sőt fizetjük a többmilliós szülést. Ez az ami igazságtalan, bárki más aki idejön tőlünk meg megkap mindent.. Férjemmel ezek után úgy döntöttünk, hogy még ha szűkösen is, de ott fog születni a gyermekünk.
2015. febr. 27. 10:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha eddig olvastál volna vagy tapasztalt lennél, akkor látnád, hogy az ottaniak sokkal nagyobb számban vannak a rendszerben, akik sohasem dolgoztak és a magyarok által elvállalt munkát sohasem vállalnák el.Nekik van sok gyerekük, ingyen házuk és nagy szájuk. A legtöbb magyar dolgozni megy és jobb jövőt akar a gyermekeinek, nem folyamatos szapulást, ásást és hibakeresést.Ezen kéne sok embernek elgondolkoznia és szívesebben élnének itt az emberek.
2015. febr. 27. 10:23
 9/9 anonim ***** válasza:
61%

Csupán 8 éve élek itt, szóval látom, amit látok. És sajnos találkoztam nem egy olyan magyar és egyéb nemzetiségű családdal, akik hasonlóképpen csinálják. Én nem azt mondom, hogy ne szülj és nem is gondoltam, hogy a 20.-at szülöd, hanem azt, hogy ha esetleg vártatok volna pár hónapot most nem lennétek a kakiban. De ha neked úgy jó, hogy fizeted a többmilliós szülést...ami csak azért ilyen drága, mert nem tudtál várni pár hónapot...hát tényleg, nevezheted magad felelősségteljes felnőttnek...egyébként a childcare itt rohadt drága, és úgy nekiindulni, hogy éppen most kapott férjed munkát-lehet még szerződése sincs-, te meg szülni kijössz, és ott van még a másik gyerek...vagy elmész nem sokkal a gyerek születése után dolgozni-6-12 hónap után-és akkor fizethetsz egyszerre a két gyerekre childcare-t, ha a nagyobb nem legalább 3 éves-mert akkor heti 15 óra jár rá- és vizetsz a kettőre 400 font körül egy hétre-legalább ennyi- vagy otthonmaradsz és vársz, amíg be nem tölti legalább az egyik a 3-4 évet- 4 évesen sulit kezd-addig pedig nem igazán tudtok spórolni, sőt, örültök, hogy megéltek, mivel te nem leszel jogosult "gyes"-re....hát csak ezért volt felelőtlen dolog úgy gyereket gyártani, hogy nem gondolkodtatok el ezeken....és akkor ne is említsük, hogy nem biztos, hogy stabilizálódik a férjed munkája, de ti már kinn vagytok...na akkor fogtok csak igazán bajban lenni és az adófizetők pénzén élni.

Nem kétlem, hogy otthon elég adót fizettél, de azt "követeld" az otthoniakon, ne egy olyan ország adófizetőin, akik abból a pénzből nem láttak semmit...ne csodálkozzunk rajta, ha dühösek ránk és ne hozz fel olyan példákat, hogy rengeteg magyar kinn rendesen dolgozik és fizet adót, mert abba én beletartozok, de te nem.

2015. febr. 27. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!