Családi adókedvezményhez (magzati) kérnék segitséget. Melyik dátum kell?
a könyvelőm mondta,hogy a fogantatás időpontja kéne,hogy a magzatra is igénybe tudjuk venni a kedvezményt.Most vagyok a 25.hétben.
Azt mondta,ez valami orvosi papiron,kiskönyvbe benne van.Én megnéztem,de nekem nincs ilyen,vagy csak vak vagyok....
A fogantatás időpontja nem ugyanaz a dátum mint az utolsó menstruáció?Mert az benne van a kiskönyvbe.De konkrétan olyan,hogy fogantatás,nincs.
Most akkor melyik dátum kell neki?
Ne hallgass a könyvelőre. A terhesség 91. napjától jár. A terhesség első napja pedig az utolsó mensi első napja (ami benne is van a kiskönyvben).
amúgy a nőgyógyászod állít ki ehhez igazolást, és ő tudni fogja, honnan számolja...
köszönöm!
Mi nem vagyunk házasok,és úgy tudtam ilyenkor csak akkor lehet igénybe venni,ha megszületett a kicsi.
De azt mondta hogy nem,ugyanúgy igénybe lehet venni,hiába nem vagyunk házasok,csak a fogantatás időpontja kell neki.Ők is igénybe vették igy tavaly a párjával,akivel szintén nem házasok,és megkapták a pénzt.
Akkor most hogy van ez?
köszönöm!
Visszamenőleg is megadják,azzal nincs gond,csak hogy akkor tényleg nem kell házasnak lennünk ahhoz,hogy rá is igénybe tudjuk venni,hiába nem született meg.
Te igènybe veheted azonnal, de az apuka valóban csak akkor, ha házasok vagytok.
Ha sima èlettársi viszony van köztetek, akkor csak utólag kèrheti az apuka (ha már megvan az apasági èa megszületett a baba).
Jó hülye könyvelőtök van...
köszönöm :)
Élettársi viszonyba vagyunk 10éve,nem regisztrált.Én nem tudom igénybe venni,mert gyesen vagyok a nagyobbal,úgytudom olyankor nem lehet.
Hát kiváncsi leszek mit intéz,én megirtam neki a dátumot,hát próbálkozzon akkor :)
Én könyvelőt váltanék, elég sok szabályt felrúghat. Ha lenne adóköteles jövedelmed, a magzatit csak te kérheted, párod utólag, miután a baba megszületett.
Ha a tavalyi évre visszaigényli most nektek a kedvezményt, akkor csal, kivéve, ha május 20 előtt megszületik a baba és az adóbevallást a baba születése után küldi el. Ha úgy igényli vissza, hogy május 20 után születik a baba, akkor azért megbüntethetnek titeket, persze, ha kiderül. Gondolom pont május körül szülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!