Hol intézhetem Pécsett a babakötvényt?
Az állam automatikusan elkülönít a baba számára 42658ft-ot.
Ha ne mész be az államkincstára, és nem nyitsz START számlát, akkor ez az összeg az államnál marad szintén, de nem babakötvényben, nem kamatozik úgy stb.
Tehát.
- automatikusan kapsz pénzt, erről kapsz papírt is
- közben, vagy utána bemész az államkincstárba (kérsz időpontot)
- nyitsz a gyereknek START számlát
- a kapott pénzt átutalja automatikusan az állam utána a start számlára megvehető babakötvénybe
- ha akarsz veszel további babakötvényt a gyereked számlájára minden évben
- havi 5000ft értékig van évi 6000ft állami kamat (támogatás) és a babakötvényre a kalkulált éves kamat (3-5%) jövőre más lesz, inflációtól függően változik, de min. 3%, mint a prémium államkötvények esetében.
Remélem segítettem.
itt tudsz foglalni időpontot:
Pécsen az Apáca utca 6. ban van pl. Kincstár
Kellenek a te irataid és a babának a taj száma, adókártyája, lakcímkártyája, az anyakönyvi kivonat is szerintem, de már nem emlékszek.
Itt tudsz olvasni a START számláról, amire az állampapírok közül jelenleg csak a Babakötvény elnevezésű papírt tudod majd megvenni. Az életkezdési támogatás, amit az első írt, az más, automatikus, de az sokkal rosszabb kondícióval csücsül az állam zsebében 18 évig.
Számlanyitás és vezetés ingyenes természetesen és van webkincstáruk, mindent intézhetsz otthonról a számlanyitást követően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!