Védett lehet az apuka ha elmegy gyesre?
Pont ugyanennyit kapnál, mert a gyes összege fix, és nem jövedelem-függő.
De gyes mellett lehet dolgozni...
igen azt tudom, de valakinek itthon kell lennie a gyerekkel, nem lehet egyedül, azért gondoltuk, hogy amig ő egy új helyre bedolgozza magát, addíg én itthon tudok maradni, aztán már úgyis megoldanánk, hogy valaki oviba hozza-vigye a kicsit (nekem 3 műszakos a munkahelyem, nincs fix, szinte minden nap más napszakban megyek, így az oviba vagy elvinni vagy elhozni tudnám, nagyon jó esetben mindkettő.)
Inkább akkor úgy fogalmaznám meg a fő kérdést, hogy ha én elmennék gyesre visszavesznek-e a munkahelyemre, tehát védett lehet-e az apuka is ?
Az apa is védett a fizetés nélküli szabadság alatt, de csak akkor, ha az anya dolgozik.
HA mindketten fizetés nélkülin vannak, kizárólag az anya védett. Szóval ha csak egy olyan nap is van, hogy ő még otthon van, te már otthon, akkor kirúgható vagy, egyébként téged is véd az mt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!