Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Védett lehet az apuka ha...

Védett lehet az apuka ha elmegy gyesre?

Figyelt kérdés
A párom van most gyesen, az alap kb. 25000 ft-ot kapja (volt munkaviszonya de nem bejelentett), a kisgyermekünk 2 éves, ha kb 2,5 éves korától elmenne dolgozni, és én mennék el gyesre (kb 5 év bejelentett mviszonyom van), akkor mennyit kapnék, illetve én védett lennék-e, hogy amikor a kisgyerek elmegy oviba 3 éves korától visszavennének-e a munkahelyemre?

2015. jan. 16. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Pont ugyanennyit kapnál, mert a gyes összege fix, és nem jövedelem-függő.

De gyes mellett lehet dolgozni...

2015. jan. 16. 19:02
 2/7 A kérdező kommentje:

igen azt tudom, de valakinek itthon kell lennie a gyerekkel, nem lehet egyedül, azért gondoltuk, hogy amig ő egy új helyre bedolgozza magát, addíg én itthon tudok maradni, aztán már úgyis megoldanánk, hogy valaki oviba hozza-vigye a kicsit (nekem 3 műszakos a munkahelyem, nincs fix, szinte minden nap más napszakban megyek, így az oviba vagy elvinni vagy elhozni tudnám, nagyon jó esetben mindkettő.)

Inkább akkor úgy fogalmaznám meg a fő kérdést, hogy ha én elmennék gyesre visszavesznek-e a munkahelyemre, tehát védett lehet-e az apuka is ?

2015. jan. 16. 19:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Csak addig vagy védett amíg gyeden/gyesen vagy. Ha visszamész dolgozni (akár még a gyes mellett) megszűnik a védettség. Szóval miután visszamész utána simán elküldhetnek.
2015. jan. 16. 20:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyébként ez az anyukák esetében is így van, már nem kötelesek visszavenni az anyukát. Az egyik ismerősömnél is még mikor gyesen volt már tudta, hogy nem mehet oda vissza dolgozni. Ha lejár a gyes, kifizetik a felgyülemlett szabadságot, aztán pá.
2015. jan. 16. 20:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Az apa is védett a fizetés nélküli szabadság alatt, de csak akkor, ha az anya dolgozik.

HA mindketten fizetés nélkülin vannak, kizárólag az anya védett. Szóval ha csak egy olyan nap is van, hogy ő még otthon van, te már otthon, akkor kirúgható vagy, egyébként téged is véd az mt.

2015. jan. 16. 20:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy 25 000 Ft-ot kapnál szerintem jobban jársz ha inkább megvárjátok mire a gyerek oviba megy és utána megy a párod is melózni. Vagy adjátok be bölcsibe a gyereket.
2015. jan. 17. 13:25
 7/7 A kérdező kommentje:
A bölcsiből csak fizetős van, épp azért nem akarjuk megvárni, hogy a 3. éves kora betöltése után kezdjen melót keresin, mert akkor addig már azt a gyest sem fogja kapni utána + fizetnije kell a TB-t.
2015. jan. 21. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!