GYED mellett vállalhatok másodállást?
Még 1 évem van a GYED-ből és szeretnék vállalni napi 4 órában (du, este) másodállást.
Mielőtt valaki megkérdezi: a bölcsőde nem veszi be év közben a gyermeket. Leghamarabb csak szeptembertől vihetem, hiába akarnék pl. visszamenni a gyermekem 1 éves születésnapja után dolgozni a főállásomba.
Így arra gondoltam, hogy napi 4 órába keresnék valami mellékállást.
Ez lehetséges? Vagy a GYED extra ennyire nem tér ki?
HA a munkahelyeddel ez összefér (nálunk pl. szerződésben kötik, hogy azonos területen nem dolgozhatok másnak) akkor vállalhatsz szerintem.
A gyed extra csak azt mondja ki, hogy 1 éves kora után vagy jogosult csak a bérre és a gyedre is egyszerre, előtte vagy ez vagy az. A főállásodban pedig a gyerek 3 éves koráig fizetésnélküli szabadságon vagy elengedve gondolom. Ez alatt az idő alatt azt csinálsz, amit akarsz, feltéve, hogy nem rúgnak ki érte a főállásodból.
A szerződésembe (10 éves) nincs ez kikötve, illetve az sem, hogy másodállást vállalhatok-e vagy sem.
Igazából itt az adózás miatt kérdezem, hogy lehetséges-e, mert úgy gondolom, hogy ha elmúlt 1 éves a lányom, akkor a GYED mellett a jelenlegi jogszabályok szerint simán dolgozhatok akár napi 8 órában is (főállásomban) illetve, napi 4-6 órában másodállásként.
Ha találok egy olyan munkát, ami nekem megfelel, akkor gondolom (legjobb esetben) bejelentenek.
Emiatt kérdeztem, hogy a GYED mellett akkor mehet-e?! Vagy ez csak akkor mehet, ha oda megyek vissza dolgozni, ahonnan eljöttem?
Én is hasonló helyzetben vagyok, már írtam ki kérdést is:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-g..
Én megnéztem a szerződést, és csak a munkahely hozzájárulásával lehet. Szóval most várom,h felvesznek-e a másodállásra és akkor kérdezem meg a munkahelyemen, hogy beleegyeznek-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!