Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Érdemesebb elmennem 8 hetes...

Érdemesebb elmennem 8 hetes terhesen munkaügyi központba bejelentkezni vagy táppénzre?

Figyelt kérdés
2014. dec.19én elbocsájtottak a munkahelyemről (gyed alatt, amit az első gyerekem után kaptam), rá 8 napra kiderült hogy terhes vagyok.2015. aug-ban szülök. Jelenleg gyes-t kapok és nincs munkám, nem vagyok biztosított.

2015. jan. 14. 14:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Igen én is azt mondom, hogy esetleg ha gyed mellett visszament dolgozni, akkor lehetett. A cég nem hiszem hogy megszűnt akkor azt írta volna a kérdező.
2015. jan. 14. 18:22
 12/13 anonim ***** válasza:
48%

kicsit se zavarjon, hogy pont, hogy a kérdező szempontjából nem mindegy, ő ugyanis csak eü szolgáltatásra jogosult, pénzbeli ellátásra nem.

Tudod mit, majd ha jössz hozzám ellátást igényelni, adokl egy részletes tájékoztatót.

Az ilyenek, mint te vezettek félre itt sokakat, akik aztán nálam veri az asztalt, hogy de biztosított vagyok és jár.

Nem, nem biztosított, ezért nem jár neki. Ennyi.

2015. jan. 14. 18:53
 13/13 anonim ***** válasza:
Én eddig úgy tudtam, terhes nőt törvényellenes elbocsátani (határozatlan idejű, bejelentett?)munkahelyről. Igazolni kell, hogy valóban terhes az illető, és akkor védett a kirúgás ellen, és kirúgásának pillanatában a kérdező már terhes volt.Vagy rosszul tudom? Állítólag múlt évben változtatták a törvényt, épp a terhesek védelmében.
2015. jan. 16. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!