Családi kedvezmény mi módon?
Igen, én is arra gondoltam. De ha figyelmesebben elolvasod, akkor a 4-es pontban a családijárulékkedvezményről lehet lemondani.
Én meg a családi adókedvezményt akarom variálni.
A lap tetején is külön veszik: Családi kedvezmény, és járulékkedvezmény érvényesítése.
A párom akarja egyben igényelni, és havonta kapom. És az én munkáltatóm szerint nem kell beadni.
Nem hogy nem kell leadni, hanem NEM SZABAD leadni!
Abból keveredés sose lehet, míg abból, ha leadod (akárhogyan kitöltve, vagy nem kitöltve), utólag bárki beleírhat, vagy nem olvassa végig, csak hasraütésszerűen ad valamit általa, stb.
Abból gond nincs, ha nem kéred, nem adsz le hozzá semmiféle nyilatkozatot.
A 4. pont pedig kizárólag arra vonatkozik, hogy ha kérsz családi kedvezményt, akkor kéred-e hozzá a járulékkedvezményt is vagy sem.
Buktad.
A törvény azt írja elő, hogy a "pótszabadság" jár. Tehát nem azt, hogy kérhető.
Viszont azt is előírja, hogy a szabadságot az esedékessége évében kötelező kiadni, nem vihető át a következő évre, kizárólag ritka eseteket kivéve, amelyeket a törvény nevesít.
Magyarul: A munkáltatónak kellett volna kötelező jelleggel nyilatkoztatnia, hogy van-e 16 évesnél fiatalabb gyermeked, vagy sem.
Te nem ismerheted a törvény minden szegletét, de neki ez - elvileg - kötelező.
Próbálkozz be a munkáltatónál, felvállalja-e ezt a rizikót érted. Ha nem, akkor megúszhatja, vagy egy munkaügyi ellenőrzés alkalmával bebukja, hogy nem kérdezte meg Tőled, pedig járt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!