Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Családi kedvezmény mi módon?

Családi kedvezmény mi módon?

Figyelt kérdés
Adóbevalláskor, egybe szeretnénk igényelni, nem havonta. Akkor egyáltalán be sem kell adni az adóelőlegről a nyilatkozatot a családi kedvezményre vonatkozólag? Mert áttanulmányoztam, és nem találtam benne olyat, hog be lehetne jelölni rajta, hogy egyben igénylem.

2015. jan. 14. 08:00
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Akkor is kell kitöltetni és az I. blokk 4. pontját kell beikszelni.
2015. jan. 14. 08:05
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen, én is arra gondoltam. De ha figyelmesebben elolvasod, akkor a 4-es pontban a családijárulékkedvezményről lehet lemondani.

Én meg a családi adókedvezményt akarom variálni.

A lap tetején is külön veszik: Családi kedvezmény, és járulékkedvezmény érvényesítése.

A párom akarja egyben igényelni, és havonta kapom. És az én munkáltatóm szerint nem kell beadni.

2015. jan. 14. 08:09
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
ha nem akarjátok havonta igénybe venni, egyszerűen nem adjátok le a nyilatkozatot.
2015. jan. 14. 08:46
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Akkor nem kell leadni a nyilatkozatot. Mi is így csináljuk.
2015. jan. 14. 08:57
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Akkor nem kell leadni.
2015. jan. 14. 08:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Én is a nem leadás mellett szavaztam.
2015. jan. 14. 09:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Így van, csak akkor kell leadni, ha kéritek.
2015. jan. 14. 09:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem hogy nem kell leadni, hanem NEM SZABAD leadni!

Abból keveredés sose lehet, míg abból, ha leadod (akárhogyan kitöltve, vagy nem kitöltve), utólag bárki beleírhat, vagy nem olvassa végig, csak hasraütésszerűen ad valamit általa, stb.

Abból gond nincs, ha nem kéred, nem adsz le hozzá semmiféle nyilatkozatot.

A 4. pont pedig kizárólag arra vonatkozik, hogy ha kérsz családi kedvezményt, akkor kéred-e hozzá a járulékkedvezményt is vagy sem.

2015. jan. 14. 18:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kérdeznék még egyet, ha esetleg tudnátok benne segíteni. Most a napokban jöttem rá, hogy nekem ebben az évben, illetve a tavalyi évre is jár 2 pótszabadság. Ez évre megigénylem, de a tavalyi évi 2 nappal lehet-e még valamit csinálni? Vagy ez kizárólag a munkaadó jóindulatától függ? Mert akkor buktam. Még egyszer köszönöm az eddigi válaszokat.
2015. jan. 14. 18:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Buktad.

A törvény azt írja elő, hogy a "pótszabadság" jár. Tehát nem azt, hogy kérhető.

Viszont azt is előírja, hogy a szabadságot az esedékessége évében kötelező kiadni, nem vihető át a következő évre, kizárólag ritka eseteket kivéve, amelyeket a törvény nevesít.

Magyarul: A munkáltatónak kellett volna kötelező jelleggel nyilatkoztatnia, hogy van-e 16 évesnél fiatalabb gyermeked, vagy sem.

Te nem ismerheted a törvény minden szegletét, de neki ez - elvileg - kötelező.

Próbálkozz be a munkáltatónál, felvállalja-e ezt a rizikót érted. Ha nem, akkor megúszhatja, vagy egy munkaügyi ellenőrzés alkalmával bebukja, hogy nem kérdezte meg Tőled, pedig járt volna.

2015. jan. 15. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!