Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Családi adókedvezmény hogyan van?

Családi adókedvezmény hogyan van?

Figyelt kérdés
A terhesség 91. napjától ugye jár a szülésig. Utána e helyett van a családi pótlék vagy az teljesen más? Vagy én kapom a csed-et (tgyást) utána gyedet, ez alatt is jár a 10.000 Ft adókedvezmény vagy csak családi?Vagy én családit és apuka kapja a 10.000-et, vagy hogyan van ez?
2015. jan. 14. 07:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez is jár tovább, minden évében meg kell igényelni. Az kapja aki meg igényli . Én adóbevallásról szoktam, igy egy összegbe kapom meg, de lehet havonta is kérni.
2015. jan. 14. 08:03
 2/5 aHermann ***** válasza:

Szia!

A szülést követően is jár, csak onnantól már nem a magzat, hanem a gyerek után veszed igénybe. Vagyis a születés hónapjától kezdődően ki kell tölteni egy új nyilatkozatot a gyerkőc adataival. Az adókedvezményt a családi pótlékra való jogosultságig (amíg a gyerek közoktatásban vesz részt) tudod érvényesíteni.

Az a szülő tudja érvényesíteni akire a nyilatkozatot kitöltitek.

A szülés után jár még a családi pótlék (MÁK-tól kell igényelni), ez pluszba jön. Egyszeri juttatás az anyasági támogatás, szintén MÁK-tól kell igényelni.

A helyi önkormányzatnál lehet még egyedi juttatás, érdeklődd meg.

2015. jan. 14. 09:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Akkor mondjuk ha én kérem majd tygás meg gyed mellett is ugyanúgy küldik havonta a 10.000-et?
2015. jan. 14. 13:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyi a Tgyásod, gyeded.

Ha eléri a br 62500 Ft-ot havonta, akkor van annyi SZJA-ja, hogy teljesen igénybe tudod venni a kedvezményt (10.000 Ft-ot).

Ha ennél kevesebb, akkor csak kevesebbet tudsz igényelni.

2015. jan. 14. 13:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Azt bőven eléri, köszönöm:)
2015. jan. 14. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!