Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tgyás igénylése? Mi kell hozzá?

Tgyás igénylése? Mi kell hozzá?

Figyelt kérdés

Milyen papírokat kell kitöltenem?

Postai úton szeretném elküldeni, szülésem előtt 28 nappal ami január 11-e. Táppénzt le kell mondanom vagy elég ha 11ig tölti ki a háziorvosom?

Milyen papírokat kell elküldenem?

Illetve az egyszeri anyaságot hol kell megigényelni?

Munkahelyem kifizető hely.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 2. 22:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Akkor a munkahelyeden kell intézned ezt. Egy orvosi papír kell hozzá. Olyan, mint a táppénzes. A kiskönyved alapján töltik ki.

Az egyszeri anyaságit a MÁK-nál kell igényelni a kicsi születési anyakönyvi kivonatával.

2015. jan. 2. 22:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

És melyik dokitól? Házi vagy nőgyógyász?

Milyen papírokat küldjek el?

Sajna postán kell feladnom, messze van a munkahelyem már így 8 és fél hónapos terhesen :)

2015. jan. 2. 22:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem a háziorvos írta meg, szóval amelyik közelebb van.

Úgy emlékszem ez a papír kellett, meg egy formanyomtatvány kitöltve (oep.hu)

De nézz utána az oep honlapján.

2015. jan. 2. 22:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia.Egy nyomtatványt kell a kőrzeti nődokival kitőltetni,olyan,mint a táppénzes papír.De az oep-nél kérdezz utána,mert modosult a tőrvény 05.jan.-étől,és csak a szülés napjától igényelhető értesuléseim szerint.Nekem azt mondta a munkahelyem kőnyvelője,hogy érdeklődjek majd szülés előtt én is,mert módosulni fog a jogszabály,így nem lehet igényelni szulés előtt 28 nappal hamarabb.egy telefont megér szerintem.A táppénzt nem kell lemondanod,mert nem tudod,pontosan mikor fogsz szűlni.Az egyszeri anyaságit is csak szulés után igényelheted,a baba papírjai is kellenek hozzá.
2015. jan. 3. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!