Férjem jogosult lehet gyedre? Illetve hogy járunk jobban?
Figyelt kérdés
munkanélküli alatt is lehet igényelni? természetesen én lemondom akkor, engem visszahívtak dolgozni. Férjem bére több mint az enyém, viszont februárban lejár a szerződése, emiatt érdeklődöm,hogy szerintetek hogy járnánk a legjobban?2014. dec. 18. 12:58
2/8 A kérdező kommentje:
dec végén tölti az egy évet, én januártól megyek vissza dolgozni,
2014. dec. 18. 13:09
3/8 anonim válasza:
Én kivenném a szabim decemberben, attól kezdve, hogy a kicsi betölti az 1 évet. Attól a naptól kérje a férjed a gyedet. Az nem gond, ha közben majd megszűnik a jogviszonya, folyósítják tovább számára.
4/8 anonim válasza:
Ne várjátok neg, hogy betöltse az egy évet, mert ha utána igényli az apa, akkor 60 napig választani kell, hogy vagy gyedet, vagy fizetést kér.
ha 1 éves kor előtt kéri (akár csak néhány nappal, amit szabival old meg) akkor kaphatja együtt a kettőt, rögtön az 1. szülinap után.
5/8 A kérdező kommentje:
De egy éves korig csak anya maradhat gyeden nem?
És munkanélküli alatt lehet igényelni? tehát ha lejár a szerződése utána mondjuk 2 hónappal?
2014. dec. 18. 15:16
6/8 anonim válasza:
Tgyás lejárta után mehet apa gyedre, csak nem dolgozhat mellette a gyerek 1 éves koráig.
Ezért írtam, hogy addig vegyen ki szabit.
7/8 anonim válasza:
Amennyiben kap álláskeresési segélyt, az idő alatt igen, igényelheti a gyedet.
Az elbírálás pont ugyanúgy működik, mintha az anya igényelné.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2014. dec. 18. 18:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!