Mennyi penzt fogok kapni?
2013- szeptembertol 2014 marciusig volt munkaviszonyom (6honap)
Most 9honapos tanfolyamon vagyok a munkaugyi altal ( ezert kapok 52ezret szamlara)
Most derult ki hogy 6hetes terhes vagyok februarban vege van a sulinak .volt munkahelyemen mikor mennyit kaptam ( minimalber volt bejeltve) de 65-95ezer kozott kaptam mikor hogy volt munka.
Az lenne a kerdesem ezek alapjan mi jar nekem mit igenyelhetek meg majd?
Koszi a segitseget.
Tgyás és gyed akkor jár, ha a szülést megelőző 2 évben van 365 biztosított napod. Kb. augusztusban szülsz, tehát neked 2013.augusztus-2015.augusztus között kell legalább 1 év munkaviszony. A tanfolyam nem számít. Azért kapsz pénzt, mert tanulsz? Nem semmi, azért ezt nem díjazom állam bácsitól. Esetleg, ha vonnak belőle Tb járulékot, akkor beleszámíthat a 365 napba, de nem hiszem.
Ellenkező esetben munkahelyet kell keresned, mivel szüléskor is biztosítva kell lenni munkahely vagy álláskeresési járadék által és ugye kell 1 év legalább.
Ha nem sikerül, akkor gyes jár, havi 25.650 Ft. Családi pótlék 1 gyerekre 12 ezer. Egyszeri anyasági támogatás 64 ezer, de ezt csak egyszer kapod, a gyerek születése után, ha megvan 4 orvosi pecsét a terhes könyvedben.
Családi adókedvezményt a terhesség 91. napjától lehet kérni. Magzatra apa, ha dolgozik akkor kérheti, ha házasok vagytok. Ha nem vagytok házasok, akkor a baba születése után kérheti az apa és a magzatra járó pénzt adóbevallásban tudja visszaigényelni.
Kb. ennyi.
Munkaugyi altal tanfolyamon vagyok azert kapok penzt :)
Akkor kb 37ezret kapok vagy a 25ben benne van a csaladi??
Mar ha nem dijjazod alam bacsitol itt egy link h segitseg az elavult szakmasokat :) es ha mar kitanuljak a mai szakmat amivel talan tudnanak dolhozni es ne haljanak ehen ameg tanulnak ...remelem te jol elsz es nem fogsz soha ilyen helyzetbe kerulni ,es akkor se fogod dijjazni alam bacsitol hogy ilyen tamogatas van :)
Koszi a hozza szolasod .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!