Gyes mellett munka? Van egy pár részletkérdésem (többi lent)
Figyelt kérdés
Az államkincstár felé jelezni kell, ha dolgozni megyek, és gyest is szeretném továbbra is igénybe venni. A kérdés, hogy lehet-e személyesen, vagy egy hivatalos levélben közöljem velük, vagy van egy nyomtatvány erre valahol,esetleg a munkáltató jelzi majd feléjük? Hogy működik ez? Köszi előre is2014. nov. 7. 11:25
1/3 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy jelezni kellene feléjük, hiszen már 8 órába is dolgozhatsz gyes mellett. Viszont, ha gyesen vagy, akkor a munkáltatód járulék kedvezményt kap. Ehhez viszont Neked kell kérni egy igazolást a MÁK-tól, hogy gyesen vagy. A honlapjukról le tudod tölteni és szerintem postán is elküldheted. Én személyesen vittem be.
2/3 anonim válasza:
Azért első nem teljesen igaz. Hány éves a gyerek?
Mert aki szülés előtt nem dolgozót az egy éves gyerek mellett is csak gyest kap,és egyéves gyerek mellett nem lehet dolgozni.
Ha elmúlt egy éves akkor igaz.
3/3 A kérdező kommentje:
Igen, 2 éves a pici, akkor rendben lesz. Köszi a segítségeteket, hasznos volt
2014. nov. 7. 13:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!