Gyes helyett munkanélküli?
Figyelt kérdés
Jelenleg gyesen vagyok, de megszűnik a munkahelyem, az"álláskeresési támogatás" több lenne munt a gyesem. A gyes lejártával tudom csak igényelni vagy ha lemondom agyest, akkor 3 hónpra megigényelném a munkanélkülit, aztán ha lejár 3 hónap megint a gyest. Lehet így csinálni?2014. okt. 14. 14:40
1/5 anonim válasza:
Nem. Ez nem csiki-csuki játék. Az álláskeresési járadékot GYES után, ha lemondod, akkor az után kaphatod, és utána nincs GYES újra.
2/5 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a gyes alanyi jogon jár mindenkinek a gyermek 3 éves koráig. Ha lemondom idő közben, akkor miért nem igényelhetem újra? Tudnál jogszabályt írni, Köszönöm!
2014. okt. 14. 15:08
3/5 anonim válasza:
De, újra tudod igényelni!!!
Én viszont úgy csinálnám a helyedben, hogy a gyes lejárta után mennék munkanélkülire, mert ha nem találsz a gyes lejártáig munkát, akkor az a 90 nap álláskeresési jól jöhet.
4/5 A kérdező kommentje:
Azt lehet esetleg, hogy én elmegyek munkanélkülire és a nagymama megigényli a gyest? Szerintem fogok tudni találni munkát gyes után szinte azonnal és igazán most jönne jól a magasabb összeg.
2014. okt. 14. 22:13
5/5 anonim válasza:
Fő a pozitív hozzáállás, de kisgyerekkel már nem olyan kapós az ember, inkább tartogatnám a gyes utánra.
Nem tudom van-e még olyan opció, hogy megigényled a munkanélkülit és ha elhelyezkedsz akkor ha igényled kifizetik egyben a bemaradt összeget? 2 éve még erre volt lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!