Mit igényelhetek? Mi lesz az elmúlt 5 hónappal?
Figyelt kérdés
2013. 09. 08-án megszületett a kisebbik fiam.2014 áprilisában a munkáltatómmal megbeszéltük, hogy vissza megyek dolgozni, mert elment egy másik ember és szüksége volt a munkámra! Áprilisban le is mondtam a GYED-et ami nem volt túl sok (39ezer), és GYES-t igényeltem, mert ugye vissza megyek dolgozni! Most szeptember elején hivogattam az államkincstárat, hogy aztán mégis mikor várhatom a pénzemet! 3x (! ) mondták azt, hogy a héten várhatom! Amikor a legutolsó időpontra sem jött meg, megkértem az édesanyámat, hogy hívja fel őket. Ő jobban ki tud állni az igazáért! Közel fél óra várakozás után, kapcsolták az Osztrák Magyar ügyeket (párom kinnt dolgozik ezért oda mennek a papírjaink) mire ott végre felvilágosítást kapott, hogy nem vagyok jogosult a GYES-re mert nincs a gyerek 1 éves! Ez mind ok, csak hogy kb 10 emberrel beszéltünk, aki ért (?) hozzá! A munkáltatóm egy szóval nem mondta, hogy nem lehet vissza menni, mert akkor nem kapok pénzt! A nagyobbik fiammal dolgoztam a Gyes alatt, így nem tudtam erről az "új" törvényről! Mi lesz ezekkel a kimaradt hónapokkal? Hova fordulhatok? Nem jelztt nekik a rendszer, hogy nem mehetnék dolgozni?2014. szept. 24. 21:11
1/8 anonim válasza:
Félreértetted őket. Nem azért nem kapsz gyest, mert nincs a baba 1 éves, hanem azért, mert kinn dolgozik a párod. Ha ő külföldön van, akkor te nem vagy jogosult Magyarországon gyesre, sőt csp-re sem. Velük vedd fel a kapcsolatot, a többi MÁK osztály össze-vissza beszél, tapasztalat. omrcs@allamkincstar.gov.hu
2/8 A kérdező kommentje:
Kapom a nagyobbik fiam után is kinntről is meg itthonról is a csp-t, és a gyest is mondták hogy kérhetjük a különbözetet!
2014. szept. 24. 21:28
3/8 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy én itthon vagyok bejelentve a munkában és itthoni lakcímünk is van!
2014. szept. 24. 21:30
4/8 anonim válasza:
Gyest akkor sem kaphatsz, mivel a férjednek egy másik országban van biztosítási jogviszonya. Írj az email címre, amit küldtem, pontosabban elmagyarázzák majd ők neked.
5/8 anonim válasza:
Megkerestem Neked, itt írnak erről bővebben: [link]
6/8 anonim válasza:
kintről is meg itthonról is kapod a gyest? na ezért kemény büntetést kaphatsz, intézd el ezeket a dolgokat, két helyről csak a különbözetet kaphatod ahogy a csp-nél is!
baj az, hogy kamatostul kérik vissza ha lebuksz, inkább menj be személyesen, úgy biztos könnyebben megkapod a választ a kérdéseidre
7/8 anonim válasza:
Itthon nem jár gyes, csak ha 1 év után mész dolgozni. Aki 1 éves kor előtt annak nem jár gyes.
8/8 A kérdező kommentje:
gyest is meg a családi pótlékot is különbözetet kapunk! Nem kapunk innen is meg onnan is!
2014. szept. 25. 08:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!