Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miből számolják ki a Tgyást,...

Miből számolják ki a Tgyást, Gyed-et? Ha terhesség előtt 3hónappal váltottam munkahelyet akkor az adott mhelyen kapott pénzből vagy az elmúlt egy évet számolják? Gondolom a terhesség alatti táppénzt az adott mhely fizetése alapján?!

Figyelt kérdés
2014. szept. 13. 13:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"TGYÁS összegének megállapítása - Ha a kezdőnapot megelőző év január 1-jétől a tgyás kezdőnapjáig van 180 napi jövedelem. A terhességi-gyermekágyi segély összegének alapjául szolgáló jövedelem napi átlagát a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, ha a biztosítottnak – az ellátásra jogosultsága első napját megelőző naptári év első napjától a terhességi gyermekágyi segélyre való jogosultságot megelőző napig – az ún. irányadó időszakban 180 naptári napi jövedelme van."

2014

2014. szept. 14. 13:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Igen, de ha munkahelyet váltott, akkor az előző munkahely keresetét nem veszik figyelembe az új jogszabály szerint, hiába van az igénylést megelőző évben 180 bérezett napja, ha azt a régi munkahelyen érte el. Tehát, a Kérdezőnek mindenképpen az új munkahelyen kell 180 bérezett napot szereznie, ha nem lesz meg neki, akkor tényleges vagy szerződés szerinti bér az alap. (A táppénz nem bérezett nap). Igazából a Kérdező nem írta le, hogy pontosan mióta van az új munkahelyen. Az mindegy, hogy mikor váltott munkahelyet, a régi kereset nem számít semmilyen esetben sem, ha munkahelyet váltott, csak az új kereset.

Amit az előző válaszadó leírt, az azokra vonatkozik, akik már több éve egy helyen dolgoznak és nem váltottak a terhesség előtt vagy alatt munkahelyet.

2014. szept. 15. 09:15
 13/14 anonim ***** válasza:

tudsz esetleg linkelni, kedves utolsó, mert én is kíváncsi lennék viszont,mert én csak ilyeneket találok:

"Ha az édesanya nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultságát megelőző évben és a szülési szabadság kezdőnapját közvetlenül megelőzően sem legalább 180 naptári napi jövedelemmel, akkor az ellátás naptári napi összegét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér"

2014. szept. 15. 10:25
 14/14 anonim ***** válasza:

"ha munkahelyet váltott, akkor az előző munkahely keresetét nem veszik figyelembe az új jogszabály szerint, hiába van az igénylést megelőző évben 180 bérezett napja,"

én meg pont azt hallottam, hogy az új jogszabály pont azt hivatott kivédeni, hogy mindenki az utolsó hónapokra magasabbra jelentette be magát.

2014. szept. 15. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!