ZsuVeszprém kérdése:

Mennyi GYED-et fogok kapni?

Figyelt kérdés

Januárba jöttem el táppénzre. Lányom márciusban született.

A tavalyi bruttó bérem pótlékok nélkül 123.000Ft.

TGYÁS-t 110.000Ft-ot kaptam.

Mindenhol azt olvasom, hogy a TGYÁS és a GYED is a fizetés 70%-a.

Ha valóban annyi akkor én hogyan kaptam 110.000-et?

Most akkor mennyi lesz a GYED-em?

2014. szept. 4. 08:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Teljes eves bevetelt nezik. Potlekok is szamitanak. Annak a 70%-a, minusz 16% SZJA, ha jol emlekszem.
2014. szept. 4. 08:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Pardon, a Gyedbol nyugdijjarulekot is vonnak. De pl az adozona kalkulatora kiszamolja neked.
2014. szept. 4. 09:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy az első írja. Nézd meg a járulék lapodat, amit adóbevalláskor kaptál, azt kell elosztani az év napjainak számával, így megkapod a napi bruttó kereseted (ez az alap), majd ennek kell venni a 70%-át, illetve ebből kell levonni a 16% adót, ez lesz az egy napra jutó nettó tgyásod (gyed esetében összesen 26%-ot kell levonni, mert abból a 10% nyj is lejön) és ezt kell felszoroznod az adott hónap napjaival.

Neked kb 2.200.000 körül kellene lennie a papíron és így a gyeded a hónaptól függően 90-95 körül fog kijönni. Persze pontos adatokat csak pontos számok után lehet írni.

2014. szept. 4. 09:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tavalyi keresetem 2.032.046 volt.

Ez alapján én netto 86-89000-et számoltam adókedvezmény nélkül.

2014. szept. 4. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!