Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Most 2 hete vagyok táppénzen...

Most 2 hete vagyok táppénzen nem tudom mit kell tenni ilyenkor hogy kapjak pénzt?

Figyelt kérdés
Most a hó végén elmenjek a háziorvoshoz kérjem ki a táppénzes papírt és azt vigyem be a főnökömnek és ő oda adja a pénzt?(Eddig ott helyben kézhez kaptam a pénzem órabér után) Kérlek segítsetek hogy szokták ezt intézni?

2014. aug. 25. 18:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
De ha szívozik azt észrevenném hogy nem kapnék pénzt és akkor a köv. hónapban megtehetném azt hogy egyből az oepnek postázom a táppénzes papíromat?
2014. aug. 25. 19:24
 12/17 anonim ***** válasza:
az oep-hez magában hiába viszed be, mert kell hozzá egy foglalkoztatói igazolás is, illetve adatlap a folyamatos keresőképtelenséghez, amit a munkahely állít ki.
2014. aug. 25. 19:38
 13/17 anonim ***** válasza:

Hát először is én nagyon kíváncsi lennék, hogy ténylegesen, hogy vagy bejelentve ténylegesen. Ha van ügyfélkapud az Oep oldalán meg tudod nézni.

Már az is furcsa, hogy mi az, hogy mikor kértél tp papírt a fizud 50%-át adta oda kp-ben. Ha normálisan lennél bejelentve 60% a tp.

Egyébként a tp menete. Amikor a háziorvos tp-re vesz, utána egy hét múlva menni kell az első tp papírért (tehát neked az elsőt már le kellett volna adni), utána pedig 2 hetente vagy havonta. Mivel nem kifizetőhely a munkahelyed 2 hetente célszerű, hogy folyamatosan kapd az ellátást. Nekem kifizetőhely mégis kb 2 hetente kérem, mert így sokkal könnyebb a hr-esünknek is, hogy folyamatosan van mit elszámolni a fizetésekkel egy időben. Fizupapírodon mik szerepelnek?

2014. aug. 25. 19:47
 14/17 A kérdező kommentje:
Rendben ,akkor hogy tiszta legyen az eddigi ismeretek alapján elég e hó végén kikérnem a dokitól és bevinnem a munkahelyemre a táppénzes papírt a többit a munkáltatóm intézi reméljük időben és majd az oep utalja vagy postázza majd a pénzt és nem a munkáltatóm adja oda kézhez!Bár gondolom azért biztos van mondja ha most kiderülne hogy szívatgat valahogy őt is meglehetne "szívatni" gondolom..Illetve én ugyan nem akarok megszívatni senkit,viszont most az egyszer nem akarok rosszabbul járni mint ahogy azt a törvény előírja.
2014. aug. 25. 19:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát, szerintem nagyon beletenyereltél a levesbe. Először is vagy a NAV-hoz vagy az OEP-hez menj be, hogy hogyan is vagy bejelentve, mennyi bruttóval és mióta, ez nagyon fontos, a későbbi tgyás és gyed megállapításához.

Ha nem kifizetőhely, akkor mindenképp az OEP-nek kell neked a táppénzt fizetni, ami 60%, nem 50%. Már itt gyanús, hogy valamit nem csinált törvényesen a munkáltató. Ha most is kézbe akarja fizetni, akkor gáz van. Nem mindegy, hogy valóban hogyan vagy bejelentve, alkalmi munkavállalóként vagy rendesen. Én ennek mindenképp utánajárnék, mert az olyan munkáltatók, mint a tied, sajnos képesek hazudni a munkavállalónak.

Tényleg, saját érdekedben, mindenképp járj utána, hogy mikortól vagy bejelentve, milyen módon és persze mennyi pénzzel. Hogy őszinte legyek, neked a tgyást és gyedet sem lesz könnyű elintézned, ha a táppénzzel ennyi gond van és a munkáltatód, ha jól látom, csak a saját maga érdekét nézi.

2014. aug. 26. 08:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Már az is furcsa, hogy mi az, hogy mikor kértél tp papírt a fizud 50%-át adta oda kp-ben. Ha normálisan lennél bejelentve 60% a tp

lehet 50% a tp, ha nincs két éves folyamatos biztosítási jogviszony.

2014. aug. 26. 19:11
 17/17 A kérdező kommentje:
Szóban beleegyeztem a tudtommal történt minden sumákolás én bevállaltam,hogy nekem oda adta az 50-et (egy idő után) mert előtte ha beteg voltam hanem akkor egyszerűen csak nem kaptam pénzt a maradék 10-et meg zsebre tette!Láttam róla papírt be vagyok jelentve ezt tudom biztosan!Csak neki így volt a kényelme hogy ezeket megtehette velem mert nem hoztam fel csak meghunyázkodtam!
2014. aug. 26. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!