Siva23 kérdése:
Milyen juttatás fog járni?
Figyelt kérdés
2013 június 10.én kezdtem dolgozni egy cégnél.2014márciusától táppénzen vagyok.Novemberbe szülök.Még dolgoztam bruttom kb 150-160ezer között mozgott.Az érdekelne hogy jár e nekem minden juttatás,meg van az 1évem csak ugye beleesett a ttáppénzes idöszakba.2014. aug. 12. 10:44
1/2 anonim válasza:
Persze jár tgyás és gyed.Táppénz max az összeget csökkenti.
2/2 anonim válasza:
Igen, jár tgyás és gyed is, mivel a táppénz is biztosított idő. Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig kapd a gyedet, legalább 565 biztosított nap kell, ezt nem tudom meglesz-e, szerintem nem, mivel az majdnem 2 év.
Neked kb. 16 hónap munkaviszonyod lesz meg szülésig, tehát a tgyás lejárta után még 16 hónapig kapsz majd gyedet, vagyis kb. a gyerek 21-22 hónapos koráig.
A tgyás és gyed igénylésnél neked a 2013-as bért nézik, de nincs abban 180 biztosított nap. Idén szintén nincs 180 biztosított napod, tehát a szüléskor érvényben lévő tényleges béred vagy szerződés szerinti béred lesz az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!