Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Létezik az úgynevezett passzív...

Létezik az úgynevezett passzív táppénz, melyet attól függetlenül is folyósítanak, hogy megszűnt a határozott idejű jogviszonyom?

Figyelt kérdés
2013 május 1-je óta határozott idejű munkaszerződésem van. A napokban kiderült, hogy gyermeket várok. A munkahely és a körülmények nem alkalmasak arra, hogy terhesen dolgozzak, ezért szeretnék táppénzre menni. Az lenne a kérdésem, hogy a táppénz megszűnik a határozott idejű munkaszerződés lejárta után?

#táppénz #TERHESSÉG HATÁROZOTT IDEJŰ MUNKAVISZONY
2014. aug. 3. 15:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Attól, hogy fizeti maga után a tb-t, még nem lesz munkaviszonya.

Ha magának fizeti, akkor lesz tb biztosítása, de szülésig nem kap semmilyen ellátást, és szülés után is csak gyest

2014. aug. 3. 20:39
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem létezik passzív táppénz, tehát az is megszűnik a munkaviszonnyal.

És szülésig a tartalékból+ a párod fizetéséből tudsz gazdálkodni.

Szülés után is "csak" havi 37.000.- Ft-ot fogsz kapni, abból kell gazdálkodnod.

2014. aug. 4. 11:01
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

igy van ahogy itjak. a passziv tappénz már egy joideje megszünt.Amugy én is ugy jartam hogy megszünk a munk.visz.om még 25 hetes terhesen. igy hiába volt meg ledolgozva a gyedhez a min egy év, nem volt folyamatban lévő munk.visz. igy csak a gyes marad. a tb-t neked kell fizetni. Szülés utan van vonjak a gyesből. Azamit a baba utan kapsz majd kb el is megy rá.Nem tudom miyen munka én simán dolgoztam az utolso munkanapomon is

100as haskörfogattal. Konyhán.

2014. aug. 4. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!