Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Magzati-adókedvezmény? Hogyan is?

Magzati-adókedvezmény? Hogyan is?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy a férjem szeretné igényelni az adókedvezményt, de nem világos a dolog. A 91. napot kb februárban töltöttem, de akkor még nem voltunk házasok, csak május elejétől? így is igényelheti az elejétől vagy csak ahonnan a házasság érvényes? lassan szülök, tehát már csak visszamenőleg tudjuk. A nyomtatványt kitöltjük, a munkáltatónak leadjuk és hozzá kell csatolni az igazolást? ha megszületik a baba, akkor ismét kell igényelni vagy automatikusan kapjuk azt is? hogy csináljam, kérlek segítsetek. az sem baj ha mint óvódásnak magyarázzátok, úgy könnyebben megértem. köszi.
2014. júl. 30. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Az orvostól kell kérni az igazolást, mikor töltötted a 91. napot. Ezt az adóbevalláshoz kell csatolni, ha munkahely készíti az adóbevallást, ők tudják, mit, hogyan kell benne kitölteni erre vonatkozóan. Ha azt kéritek, akkor a beadástól számított 30 napon belül a számlátokra utalják a visszaigényelt pénzt. Az nem baj, hogy nem voltatok még hátasok, a lényeg az, hogy hivatalosan is ő a gyermek apja. Mi a pátommal nem vagyunk egyáltalán házasok, a második gyermek után mi is hasonlóképpen fogjuk igényelni.

A gyerek születése után minden év elején újra kell jelezni, ki, hogyan, és milyen formában szeretné igényelni.

2014. júl. 30. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, házasok :)
2014. júl. 30. 14:30
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi :) remélem sikerül, mert utálom ezeket az ügyintézéseket.
2014. júl. 30. 14:51
 4/5 A kérdező kommentje:

és az 5ös pontba mit kell írni? milyen összeget? én nem értem, ha nem gond letudod nekem írni hogy hova mit írjak? mitől kedvezményezett az ellátott?

[link]

2014. júl. 30. 14:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Hú, ezt nekem is át kell néznem, már nem emlékszem pontosan. Az összeget én sem tudtam, azt a könyvelőm írta be. Szerintem a munkahelyen, ha segítőkészek, biztos tudják.
2014. júl. 30. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!