Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek mennyi pénz fog...

Szerintetek mennyi pénz fog járni nekem szülés után?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy tavaly június 26.-án elmentem dolgozni, ez volt az első bejelentett munka helyem, április elsejétől már nem mentem ugyanis terhes lettem( 4Hónapos). NEm tudtam tovább dolgozni így veszélyeztetett terhesként elmentem táppénzre. A fizum 92.000 volt, mármint amit kézhez kaptam 110-130.000 ft körül voltam bejelentve. Az lenne a kérdésem h szerintetek mennyi szülési pénzt gyest, gyedet fogok kapni:?

2014. júl. 23. 14:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Ahhoz,hogy gyedet kapj a szülést megelőző 2 éven belül meg kell. lennie a 365 biztosított napnak.Mivel neked ez nincs meg nem vagyok biztos benn,hogy gyedet kapsz e.Gyesre alanyi jogon jogosult leszel.Az 25 ezer pár forint lesz.
2014. júl. 23. 16:37
 2/2 anonim ***** válasza:

Először is amennyiben a szüléskor is meglesz a munkaviszonyod (márpedig mivel most megvan, így hacsak nem szűnik meg a cég akkor is meglesz :) ), így kapsz tgyást és gyedet is, mivel a szülést megelőző 2 éveben meglesz a 365 nap biztosítási jogviszonyod (táppénz is beleszámít a biztosítási jogviszonyba). Viszont gyedet nem a gyerkőc 2 éves koráig fogsz kapni, hanem csak addig amennyi biztosítási időd van (ha meglenne az 562 napod akkor kaphatnád 2 éves korig, de ha jól kalkulálok te augusztus-szeptemberben fogsz szülni, így nem lesz meg).

A tgyás összege a tavalyi kereseted napi átlagának 70%-a -16% szja.

2014. júl. 23. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!