3 gyermek után hogy tudnánk igénybe venni a családi adókedvezményt? Én 50 körül kapok, a férjem 66 ezret.
Kitöltitek a nyomtatvány és leadjátok ott, ahol kell (munkáltató, oep, ...)
Ez után csak 1,5%-ot fognak vonni a bruttó jövedelmetekből, a többit megkapjátok.
Sehogy...
116 ezer havonta 5 embernek???
Bátrak vagytok..
Én egy szóval nem írtam, hogy több kedvezményt vesz igénybe, mint amit fizet!!! Azt írtam, hogy csak 1,5%-ot fognak levonni a bruttójából!!! Ez nem azt jelenti, hogy megkapja mind a 99.000 Ft családi kedvezményt, hanem azt, hogy nem fog SZJA-t és járulékokat fizetni.
Tanulj meg olvasni!
Nálatok mindenképp célszerű megosztani a kedvezményt. Párod 2 gyerek után kérje (max. 66 ezer forintig adó és járulékmentes lesz), te pedig 1 gyerek után kérd (max. 33 ezer forintig leszel adó- és járulékmentes).
Nem írtad le a bruttótokat, az jobb lenne.
Párod gondolom minimálbérre van bejelentve, ha kéri 2 gyerek után, akkor kb. 99-100 ezret fog kézhez kapni. A te bruttód gondolom 76 ezer körül van, ebben az esetben, ha te a maradék 1 gyerek után kéred, akkor a nettód kb. 74 ezer körül lenne.
Eddig nem kértétek a kedvezményt? Munkahelyen tudod igényelni, ki kell egy nyomtatványt tölteni, ilyet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!