GYED - ről általánosságban?
Az első munkahelyemen dolgozok 2012.szeptembere óta és a GYED-et az kaphatja, akinek meg van a 2éven belül a 365 biztosított napja nekem ezen felül van már. Nekem még nincs gyermekem, de párommal szeretnénk már.
1. kérdés kaphatok már ilyen feltételek mellett GYED-et?
Az én munkahelyemen, ha valaki terhes lesz attól a naptól nem dolgozhat?
2. kérdés azt hallottam ilyen feltételek mellett jobb, ha első félévben születik meg a pici. Igaz ez?
Köszönöm a válaszokat!! Szép napot!
Már jogusult lennél most is a Tgyásea és a Gyedre.
Az hogy dolgozhatsz e a terhesség alatt (nem orvosi veszélyeztettség miatt) az attól függ hogy hol dolgozol/mi a munkaköröd.
Vannak olyan munkák amit terhes nő nem végezhet, ebben az esetben a munkáltatónak fel kell ajánlania a terhesség időtartamára egy olyan munkakört, amit a kismama is el tud látni, vagy ha nem tud ilyet felajánlani akkor a terhesség végéig 100%-os fizetett szabadságra kell hogy küldje.
Az meg lényegtelen juttatások szempontjából, hogy valaki év elején/közepén/végén szül, a gyedet az utolsó 180 nap alapján számolják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!