A Tgyás gyes gyed pontosan hogyan jár munkaszerződésekhez kötve?
Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni hogy határozott munkaszerződésnél teherbe esik a nő és lejár a szerződése utánna kap valami juttatást? munkanélküli meddíg jár? és ha még a munkanélküli lejárta után terhes akkor csak gyest kap? Hiába dolgozott 3 évig vagy akar 5? Ez hogy van? Szociális segélyt sem kaphat?2014. júl. 12. 14:40
1/4 anonim válasza:
Meddig tart a szerződése és mikor fog szülni? Ez fontos kérdés.
De egyébként is lehet sakkozni a munkanélküli segéllyel, hogy járjon minden.
2/4 A kérdező kommentje:
Én szeretnék kisbabát még nem vagyok terhes csak érdeklődök hogy mijen juttatások járnának a munkaszerződésem szeptemberig szól ha én jövőhónapba teherbe esnék és 3 éve dolgozom és szeptemberbe lejár a szerződésem akkor mikre lennék jogosúlt?
2014. júl. 12. 15:41
3/4 anonim válasza:
Ha a szülés pillanatában nem vagy biztosítotti jogviszonyban (munkaviszony vagy munkanélkülin), akkor csak gyes és családi pótlék.
Egyéb esetekben az előző naptári év átlagfizetéséből számolják ki. Ezt értsd úgy, hogy ha jövőre szülnél, idén, 2014-ben meg lenne 3 hónapig havi 100ezer forintos fizetésed, akkor a 300.000 forintot osztanák le 365 napra és ez lenne a tgyás, gyed számításának az alapja.
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm akkor keresek olyan melóhelyet hol 3 hónap után levéglegesítenének hiszen 5 évig megtehetik hogy hosszabítgatnak sajnos az uj mt-e alapján
2014. júl. 12. 17:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!